Bırak ve Rahatla~ Adem Güneş
İsmini duyduğum ve merak ettiğim yazardan bir kitap okumak daha heyecan verici oldu.Kitabin farkli bir alanda yazılması ve bu alanı daha önce keşfedememem bir miktar üzücü olurken böyle terapiler var mı? bunu yapmak mümkün mü dye sorguladm. ŞUan uygulayamadığım fakat aklımın bir köşesine yazdığım bir terapi türü oldu. Kitabin gerçekçiliğinin tereddütünü yaşarken kitabın son bölümü beni bu tereddütten kurtardı dyebilirim. Yaşamımızın birçok olayı aslinda çocukluğumzdan geldiğinin ve o çocukluğumuzla yüzleşmediğimiz takdirde daha büyük engellerle karşılaşabileceğimizi, örneğin kendi çocuğumuza olabilecek öfke patlamaları şeklinde karşimza çıkabileceğini bize kanıtlamış oldu.
Kitap kendi kendine terapi olabilme için bir yol gösterici niteligi taşıyor bu yoldaki adımlar net bir şekilde ifade edilmiş olmasi kitabı daha fazla çekici kılıyor. 6 haftalik bir terapi sonunda insanin içine dönmesi duygularını farketmesi ksacasi duygularndan ötürü hafiflemesi bir ruhsal onarım yaşamasi açısından önemli özellik taşıyor. Evde rahatlikla denenebilecek bir terapi yöntemi sunuyor bize ve neden denemeyelim? sorusunu akıllara getiriyor.