2020 36. kitabı
Okunma: 12 Aralık 2020 20:16
Tezer Özlü’den okuduğum 3. kitap. Okumadan önce bilinen gerçek şu ki Tezer özlü okuyorsan içiniz biraz kararacak. Ya ne biraz bildiğinin içine domuz oturacak. Ben bunu bile bile sık aralıklarla 3 kitabını okuyarak iyice kavradım. Benim için zor bir seneydi. Tezeri bu kafayla okuduğum için beni yormuş olabilir ama kafası rahat olanı da yalnızlığa, yaşamın kör kıyılarına itecektir. Benim gibi kötü psikoloji sahip olanlar Tezerin kitaplarını ellerine almayı biraz ötelesinler. Kitaba gelince sevdiği yazarların hayatını, yaşadığı yerlerde görmek için gezip duruyor. Her gezdiğinde bulunduğu ortamı ve kendisini sürüklediği psikoloji edebi bir dil ile notlar alıyor. Notlarda işte bu kitabı oluşturuyor. Tezer Özlüyü biraz tanıyorsanız sevdiği yazarları bilirsiniz; Svevo, Pavese, Kafka. Tezer Özlünün sevenleri çok. Ben de ucundan kıyısından sever miyim diye 3’e de tamamladım ama yok olmuyor. Bazı zamanlar yalnızlık psikolojisine büründüğüm olur. Bu sene dibine kadar yaşadım böyle bir psikolojiyi. Yıl biterken bunu her seferinde yaşamak çokça dillendirmek iyi gelmediğini fark ettim. Hayatı çok ciddiye almamak lazım. Her anın tadını çıkarmak belki de derdimize bir çaredir.
Yaşamın Ucuna YolculukTezer Özlü · Yapı Kredi Yayınları · 202114,7bin okunma