···Okunma: 12 Aralık 2020 12:02 Merhabalar! Önceden Agatha Christie'nin iki kitabını daha okumuş olduğumdan kendisi zaten sevdiğim, bildiğim bir yazar. Cinayet Alfabesi'ne de bu yüzden büyük beklentilerle başladım ve tüm beklentimi de fazlasıyla karşıladı.
Normalde kitap yorumlarımda kitabın konusundan bahsetmem fakat şimdi bahsedeceğim çünkü enterasan bir konuya sahip. Dedektifimiz Hercule Poirot bu sefer kurbanlarını alfabe sırasına göre seçen bir seri katille karşı karşıya. Üstelik katil, cinayeti işleyeceği günü ve yeri Poirot'a mektuplarla iletiyor. Seçtiği yerleri de tıpkı alfabe sırasına göre seçiyor. Örneğin ilk olarak A ile başlayan bir şehirde ismi A ile başlayan birini öldürüyor. Sonrasında bu B, C şeklinde ilerliyor. Gerçekten de enterasan bir kurgu, ben bayıldım! Katili tahmin etmek için o kadar düşünmüş olmama rağmen hiç beklemediğim biri çıktı. Ancak buna rağmen başta katilin kim olduğunu öğrendiğimde verdiğim tepki, "Bu muydu?" oldu. Evet, çok şaşırdım ama ben o kişinin çıkmasından memnun olmadım. Fakat bunu sorun etmiyorum çünkü sonrasında her şey o kadar güzel bağlanmıştı ki... Katil gerçekten de her şeyi ince ince düşünmüş ve Poirot tüm bunları çözüme kavuştururken etkilenmemek elde değildi. Agatha Christie'den yine harika bir kitaptı kısaca, fazla uzatmaya gerek yok.