Ermiş inceleme
2020 54. kitabı
Herkese selam! Ben Kitapların uğultusu insatgram hesabımıda takip ederseniz sevinirim Halil Cibran'dan okuduğum ilk kitapla karşınızdayım. Dilerseniz yoruma geçelim ⚘Ermiş benim bu kadar da beklemediğim mükmmel kitaptı. Bir günde bitirebildim fakat çok güzeldi. Akıcı bir dildi ve sizi düşündürebilecek bir kitap. Bir araştırma yaptım ve Halil Cibran'ın en fazla okunan kitabı Ermiş miş ve Cibran bir şeyde şöyle demiş. : “Lübnan'da bu kitabı yazmayı ilk kez tasarladığımdan beri, bir tek günüm bile Ermiş‘siz geçmedi. Kitap benim bir parçam haline gelmiş gibiydi. Metni yayımcıma teslim etmeden önce tam dört yıl elimde tuttum. Çünkü emin olmak istedim, içindeki her sözcüğün kendimden verebileceğim en iyi sözcük olduğundan emin olmak istedim.” Ve Amerika da İncilden sonra en fazla okunan kitapmış. ⚘Cidden ne kadar ince ve naif bence hedefine ulaşmış bur yazar hatta daha fazla da okunmalı kesinlikle. ⚘Kitap her cümlesinden bir kitap olabilcek bir nitelikte. Çizerken bazı zamanlar çok mu abartıyorum acaba diyip yine de dayanamayıp çizdiğim ve yine 1 kalem bitirdiğim bir kitaptı ⚘Ermişin her konuda bir fikri var ve bu fikriler üzerine ayrılmış mesela ölüm üzerine, sevgisi üzerine... Kısaca anlamlı dolu dolu bir o kadar da öğütlerle dolu bir kitap önem vererek okunmayı hak ediyor.
ErmişHalil Cibran · Karbon Kitaplar · 201985,3bin okunma