2018 4. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2018 18:37
İlhami Algör'ün "Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku" 2014 yılında Çiğdem Vitrinel tarafından yönetilen film İlhami Algör'ün aynı adlı kitabından uyarlanmıştır. Senaryosu Ceyda Aşar ve Çiğdem Vitrinel tarafından yazılan filmin, başrollerinde ise Erdal Beşikçioğlu ve Sezin Akbaşoğulları yer alır. Ben şahsen Erdal Beşikçioğlu'nun oyunculuğunu çok beğenirim bu rol de ona çok yakışmış, partneri de bir o kadar karakteri yaşatıyor. Ben ilk filmini izledim. Sonu tamamen bana göre "film bitmiş de herkes salondan çıkarken aklı son sahneye takılı kalmış" gibiydi. Bu yüzden filmi kitabından daha çok sevdim çünkü karakterler benim için ruhu yansıtıyor ise güzeldir. Kitaptan bahsedeyim; Filmiyle alakası çok az. Kitap 59 sayfadan oluşan kısa bir eser. Her ne kadar türü kısa roman olsa da her satırını yine yeniden okuyup okuru düşündürür. Üslup ve dil anlatımı olarak  beğenmedim açıkçası ve bir kitabı kitap yapan bir unsur da bana göre üsluptur. Sokak ağzı çok ağırlıklı, efenim ne zaman canı sıkılsa küfür etmiş adam. Kitapla pek hoşlaşmadım, sevemedim doğrusu. Edebi yönden de zayıf ve özgün değil. Sanki deneme amacıyla yazılmış gibi. Kitabı benim gibi beğenmeyenler de var beğenenler de, her kitleye hitap etmiyor... İlk defa sizlere bir kitabı övemedim ama bir eleştiri incelemesi yapmak da bizim ayrıcalığımız olsun. Sağlıcakla kalın, iyi haftasonları dilerim
Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutkuİlhami Algör · İletişim Yayıncılık · 201434,7bin okunma