2020 213. kitabı
Okunma: 12 Aralık 2020 23:56
#okudumbitti #kitapyorum #noah #sebastianfitzek #aralıkayı 9.kitap Corono virüsün hayatımızı alt-üst ettiği şu günlerde,bir çoklarının sormuş olduğu sorulara,kurguda olsa sanırım Noah'ın bir cevabı var!!! Virüs gerçek mi??? Virüs ortaya nasıl cıktı??? Önerilen tedavi (ilaç,aşı) yapılmalı mı??? Kitaptaki virüsün adı MANILA GRIBI... Belirtileri; “İlk önce burun kanaması, ardından boğaz ağrısı. Alışılmışın dışında bir soğuk algınlığı şeklinde başlayan hastalık, tüm bedende meydana gelen ve belli bir noktadan sonra beyne ula­şan kasılmalar eşliğinde süratle zatürreye dönüşüyor." Benziyor değil mi? Peki aşağıdaki yaşananlar tanıdık geldi mi? “Kaynağı henüz belirlenemeyen bir habere göre ülkeye giriş yapan çok sayıda yolcu, Manila Gribi şüphesiyle gözetim altına alındı.” “Şimdiyse New York’taki havalimanının son durumuyla ilgili gelişmelere dönüyoruz. John F. Kennedy Havalimanı, salgın alarmı nedeniyle bugün saat 14.55 itibarıyla karantina altına alındı.” "Yiyecek stoklamaları, süpermarketlerin önünde oluşan kuyruklar, eczanelerin önünde edilen kavgalar, bütün bunlar şu anda yaşanıyor, üstelik işin gerçek boyutu halka yansıtılmadığı halde." Gibi,gibi... Bundan sonrası ufak ufak SPOILER içerir!!! ŞIMDI KITABA DÖNERSEK anlayacağınız üzere "kurguda" manila Gribi,diye bir hastalık var.Bulasici,öldürücü... Ilaci alırsanız,yaşarsınız??? Peki ya tam tersi ise...ya asıl ilacı alınca ölürseniz??? Peki bu grip nasıl cıktı ortaya dersiniz ??? 7,5 milyar insanın,bilincsizce yaşadığı bu dünyada,kaynaklar o kadar çabuk tüketiliyor ve nüfus artışı önlenemiyor ki,"birileri" bilerek bu hastalığı yaymış olabilir mi??? 2013'te yazılan bu kitap şu anda,2020'de içinde bulunduğumuz durum ile ne kadar özleşiyor olsa da,hem katılıp hem katilmamak elde değil,adı geçen komplo teorilerine... Yazarın da son sözünde belirttiği gibi.. "Asıl sorun, bilhassa nüfus artışı duran, hatta gerileyen sanayi ülkelerinin sürdürdüğü yaşam biçimi. Azami büyüme ve buna bağlı olarak mevcut kaynakların yok edilmesi üzerine kurulu ekonomik sistemi yöneten otoriteler." Okumaktan keyif aldığım fakat geçtiğimiz şu zor günlerde kafamdaki sorulara yenilerini eklememe sebep olan,psikolojik/gerilim dışında,bilimkurgu sahasında da başarılı olduğunu kanıtladığını düşündüğüm yazarın bu kitabını kesinlikle okumanızı TAVSIYE EDIYORUM !!!
NoahSebastian Fitzek · Pegasus Yayınları · 2018321 okunma