Temmuz 2018
Pegasus Yayınları
Sıralamalar

2022 69. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2022 22:44
"Günün birinde bir sahile bir milyon balık vurur. Sahilde olan küçük bir kız hala canlı olan balıkları hızla denize atmaya başlar. O sırada yanına yaklaşan yaşlı bir adam, 'Burada bir milyon balık var. Tek tek hepsini kurtaramazsın? Bu kadar uğraşman ne fark eder?' diye sorar. Küçük kız da kurtulan her bir balık için fark eder yanıtını verir." Kitapta en sevdiğim bölüm bu kısımdı. Geri kalan hikaye bir sürü kitaba ve filme konu olmuş bir hikayeyi içeriyor. Sebastian Fitzek'in tarzından çok farklı bir kitap olmuş. Bence diğer kitaplarının yanında biraz sönük bir kitap. Kitabın konusuna gelirsek, metro raylarında omzundan vurulmuş bir halde bir adam uyanır ve geçmişine dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Avucunun içinde tek bir kelime yazmaktadır: Noah. Adının Noah olduğunu düşünen bu adamla, dünyayı etkileyen bir grip salgınının gölgesinde, puzzle parçaları gibi geçmişini bulmasını okuyoruz. Geçmişe daldıkça salgının aslında bilinçli bir şekilde yapıldığı, sistematik bir şekilde insanların öldürülmek istendiğini öğrenen Noah, tüm bu planların merkezinde kendisinin de olduğunu öğrenir. Ve bu salgını durdurabilecek midir? Hikaye bana Dan BrownDan Brown 'un CehennemCehennem kitabını anımsattı. Temelde iki kitapta da yapılmak istenen aynı şeydi: Sistemli bir şekilde insan nüfusunu azaltmak. Sona doğru kitap bizi şaşırtmayı başarıyor. Felaket senaryoları okumayı sevenler kesinlikle bu kitabı okumalı...
2021 56. kitabı
#GüncedeYelizinkitapyorumu Sebastıan Fitzek Noah "Kurtarmaya çalıştığın dünya yine de kendi kendini yok edecek. Sadece biraz daha uzun sürecek." "Her şeyin sadece güç, çıkar, şöhret ve paranın etrafında döndüğü bir dünya nasıl değişebilir?. " İsa doğduğunda gezegenimiz de üç yüz milyon insan yaşıyordu. Günümüzde ise bu sayı yedi milyar. Buna dakika da yüz elli altı insan daha ekleniyor. Peki dünya bu yükü kaldırmaya hazır mı?" Herkese merhaba kitap dostları #sebastianfitzekokumagrubumuz ile okuduğum bu ayın kitabı Noah'ın yorumu ile geldim bugün. Başından sonuna temposu düşmeyen sürükleyici güzel bir Sebastian Fitzek kitabı oldu. Noah sokaklarda yaşayan Oscar adlı biri tarafından bulunur. Yaralıdır ve hafızasını kaybettiği için neler olduğunu hatırlamıyordur. Sadece kolunda dövme vardır "Noah" bunun ismi olduğunu düşünür. Aynı anda ise dünyada ölümcül bir virüsün sebep olduğu salgın patlak vermektedir. İnsanlar panik ve kargaşa içindedir. Noah ise gazetede bir resim görür resmin sahibine para ödülü verilecektir. Noah gazeteyi arar ve böylece domino taşı gibi olaylar başlar. Katiller, hükümetler hepsi Noah'ın peşine düşer. Oscar ve Noah kaçmaya başlar. Noah'ın peşindekiler ile salgının birbiri ile bağlantısı nedir Noah ne biliyordur ki onu öldürmek istiyorlar Oscar neler saklıyor? Soruların cevabı ve daha fazlası psikolojik gerilim kitabı Noah ta.....
2021 30. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2021 09:18
Her 3,6 saniyede bir insan açlıktan  ölüyor.Yılda sekiz milyon.Ve onca insan ölürken yine de çoğalmayı sürdürüyoruz.Gezegenimiz dolup taşıyor.Her geçen saniyede   su ve enerji kaynakları,besin
@arafta.bir.okur
2021 32. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2021 21:57
Selam arkadaşlar benim başkanlığımda #okuyantosbikler ile beraber #sebastianfitzek #noah kitabı okuduk İsa doğduğunda gezegenimizde üç yüz milyon insan yaşıyordu. Günümüzde ise bu sayı yedi milyar. Buna dakikada yüz elli altı insan ekleniyor. Peki dünya bu yükü kaldırmaya hazır mı? Bir adamın hafızası insanlığın kaderini değiştirebilir mi? Adını bilmiyordu. Nereden geldiği konusunda hiçbir fikri yoktu. Neden Berlin’de olduğunu ya da neden bir metro istasyonunun tünellerinde uyuduğunu bilmiyordu. Sadece avucunda Noah yazılı bir dövme vardı, bu yüzden evsizler ona Noah diyordu. Kimliğine ulaşma çabası ise tam bir kâbusa dönecekti. Aynı anda Manila’da yeni bir grip salgını global boyutlara ulaşmakta ve on binlerce kişinin hayatına mal olmaktaydı. Gölgelerde ise radikal bir grup dünyanın kaderini değiştirecek bir planı gerçekleştirmeye hazırdı ve insanlığı kurtaracak anahtar kim olduğunu bile hatırlamayan Noah’nın elindeydi. anlayacağınız üzere "kurguda" manila Gribi,diye bir hastalık var.Bulasici,öldürücü... Ilaci alırsanız,yaşarsınız??? Peki ya tam tersi ise...ya asıl ilacı alınca ölürseniz??? Peki bu grip nasıl cıktı ortaya dersiniz ??? 7,5 milyar insanın,bilincsizce yaşadığı bu dünyada,kaynaklar o kadar çabuk tüketiliyor ve nüfus artışı önlenemiyor ki,"birileri" bilerek bu hastalığı yaymış olabilir mi??? #2021'deki 26.kitabım #arafta.bir.okurunkitaplari #sebastianfitzek #noah #pegasus #okudumbitti #kitapaşkı #kitapyorumu
1000k
2024 82. kitabı
Bu kitap hariç herhangi bir Fitzek kitabı okuduysanız bu kitabı sever misin bilemiyorum ama Stephen King den Mahşer kitabını okuduktan sonra bu kitabı okusanız bence seversiniz çünkü ben sevdim. Bu hikayenin arkasında, dünyadaki kirlilik, yoksulluk, kaynakların maliyeti gibi sorunları mükemmel bir şekilde yansıtan birçok araştırma ve belgeleme çalışması var... Bu da hikayeye oldukça fazla gerçeklik katıyor, aynı zamanda da düşünmenizi sağlıyor.
2020 213. kitabı
Okunma: 12 Aralık 2020 23:56
#okudumbitti #kitapyorum #noah #sebastianfitzek #aralıkayı 9.kitap Corono virüsün hayatımızı alt-üst ettiği şu günlerde,bir çoklarının sormuş olduğu sorulara,kurguda olsa sanırım Noah'ın bir
Mükemmel… okuyun merak uyandıran bölümler %1000
Puan vermedi
Gerçekten harika adam süper yazmış Okuduğum ilk kitabı bitirdim Aslında bitmesin diye yavaş yavaş bile okudum diyebilirim :)) Süper gerçekten yazarın diğer kitaplarını da almam gerekicek
2020 97. kitabı
Okunma: 22 Aralık 2020 00:00
Dünya nüfusunun yarısını öldüreceği düşünülen bir salgın hızla yayılırken insanlığın kaderi, yer altında yaşayan evsiz ve hafızası bir balığın hafızasından biraz daha iyi olan Noah'a bağlıdır. Noah vurulduktan sonra, metro tünellerinden birinde bir evsizin deposunda uyanır. Onu bulan Oscar yarasını tedavi etmiş ve yanında kalmasına izin vermiştir. Adını kim olduğunu bilmeyen Noah'ın gazete de gördüğü bir resimle anıları canlanmaya başlar, kendini bir ölüm kalım savaşının içinde bulur. Hem salgını durdurmak hem de peşindeki kiralık katillerden kurtulmak zorundadır. Fitzek in diğer kitaplarına çok benzemiyor. Akıl oyunları yok, hadi canım da dedirtmiyor ama akıcı heyecanlı bir kitaptı. Ayrıca dünyamızın içinde bulunduğu durum, insanoğlunun neden olduğu yıkımlar, doğanın dengesini nasıl bozduğumuz ve tükenen kaynaklarımıza öyle güzel ışık tutuyor ki okurken elinde olmadan ne yapabiliriz diye düşünüyor insan.
2021 33. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2021 11:37
#kitapkonusu Beyninde,nadir görülen bir tür amnestik bozukluğu olan (Uzun süreli anısal belleği kendini siliyor).adını bilmeyen geçmişini bilmeyen evsizler içinde yaşarken avucunda yazılı Noah dövmesi sebebiyle noah diye adlandırılır.geçmişi ile ilgili hiçbirşey hatırlamaz.Kendi geçmişini ararken bir yandan da ülkede baş gösteren “Manila gribi” global bir salgın olup,onbinlerce insanın ölümüne sebeb olduğunu öğrenir.Salgının ve insanlığı kurtaracak kilit anahtarının kendisi olduğunu bilmeden ve geçmişinde kim olduğunu araştırır. #kitapyorumu 2018 yılında böylesi bir biyolojik savaşın kitaplara kurgulanmış olması,ve dünyamızın Covid salgınla boğuştuğunu şu dönemlerde hayretler içinde kitabı okudum.Covid bir biyolojik savaş olup olmadığını düşününce ürperdim.kitapta olduğu gibi şuanda aynı şeyleri yaşıyor olmak ve salgının gölgesinde dünyamızın ve yaşadıklarımızı düşünmeden edemedim. Kitabı tavsiye edermiyim? Kurgusu ve olay dizilimi tekrara düşsede özetle beğendim..ve tavsiye ederim
2020 31. kitabı
Noah kitabında adamın biri bir gün berlin metrosu tünellerinde uyanır ve oraya nasıl geldiği hakkında hiç bir fikri yoktur ve sadece avucunda noah yazılı bir dövme vardır. aynı anda manila da domuz etinden dolayı yeni bir grip salgını başlamış ve yavaş yavaş bütün dünyaya yanılıp sadece bir kaç günde onbinlerce insanın hayatına mal olmuştur. Şimdi gelelim benim fikirlerime noah kitabı şu anda yaşadığımız salgın dönemiyle ilgili olup tamamen komplo teorileri üretmeye yatkın bir kitap. fitzeğin 2014 basılan kitabı acaba bugünü nasıl bu kadar iyi öngördüğünü insana sorgulatacak cinsten. eğer komplo teorileri üretmeyi seviyorsanız kitap tamamen okunacak bir kitap tavsiye ederim. Kitabın akıcılığı gayet güzel olup mekan geçişleri sok sıkıcı olmasada bence manila bölümlerinin uzun olması orada yaşayan hikaye yi biraz gereksiz kılmış olsada gayet keyifli bir kitap. kitabın yaklaşık yarısı benliği bulma olsada hiç sıkıcı değil gayet güzel kurgulanmış. yarısından sonra ise bol aksiyon var.

Sebastian FitzekYazar · 16 kitap
1971'de Berlin'de doğdu. Birinci devlet sınavına kadar hukuk okudu. Telif hakları üzerine doktorasını yaptı. Almanya'nın çeşitli radyolarında şef redaktör ve program direktörü olarak çalıştı. İlk kitabı Terapi (Therapy) 2006'da Almanya'da en çok satanlar arasındaydı ve Da Vinci Şifresini 1. sıradan aldı. Fitzek dünya çapında 12 milyonun üzerinde kitap sattı.