Eğer yağmurun ellerinde nasıl yuva yaptığını ve bu yuvayı bozarak yüzünü yoklamayı bilmiyorsan! Kaan İnce okuma.
Bir sahildesin acılar denizi pencerene konmuş, neden yarım kalması gerektiğini bilmiyorsan bu kitabı oku. Oku ki kendi sahilinden gördüğün denizin gerisini ölümü göze alacak keskinlikte bilişe sahip olan ruhlar olduğunu ve hiç bir şey olmasa dahi akrep kendini sokana kadar, gecenin haritasının kaç kere yırtıldığını, ölmek arzusunun, kendini açmayı denediğin o son gün... dünya üstü mektubu "mektupta gökkuşağı var" almak için sabır göstermeyen kişiyle
birlikte kalkan kuğunun neden gözyaşı kokusuyla dolu olduğunu o zaman farkedeceksin. Eğer o kuğu kalkmasa yahut şair buna dikkat edecek kadar farkında olmasa yaşıyor olacaktı.
İYİ Kİ ÖLDÜN KAAN ÇÜNKÜ SENİ SEVİYORUM.
Ahh o imdat! o imdat yelkovanı çevirten telefon yerine, sonların hafifliği ve ruhun özgürlüğünü arayan parmakları hızlandırdı zamanı.
İyi ki öldün Kaan söylemek istediğim tek şey bu.
Kitabın önsözünde imgelem bombardımanından bahsediyor. Bunu söylediğime şaşırabilirsiniz ama Kaan o kadar az imgelem kullandı ki! onun bir şeyleri hissediş ve yaşayış tarzıdır olsa olsa sizler için imgelem olan. Bir serçeyi ısıtmaya çalışan herkes gözlerinin buğusunun serçede nasıl kalacağını bunun bir imge olmadığını bilir. Yarım kalmış acılar denizi penceresine konan şair o odada boğuldu. O mektupta boğuldu. Bu şiirde imgelem olan tek şey oda.!
Teklik isimli şiirden
Endişeli bir görünüme büründü avuçlarım yansıdı içine sonra su gibi temiz dünya. Şair avuç içine ruhunu aktarıp temizledi, temizlendi keşke hepimiz böyle temizleyebilsek ellerimizi.
Kaçış isimli şiirinde kendi varlığının yansımasını en yakınında ki insanın yüzü vasıtasıyla kış vakti bir buz saçağından izledi. Gördüklerinden memnun olmadı. Bilmek ve biliş farklı şeyler. Buğulu camlarda bıraktı tedirgin gözleri. Onun orada bıraktığı bir çift tedirgin göz olmak isterdim. Ama ben akrep olmaktan kaçamayacağım. Çünkü sahilimden bakınca denizin yarım kalmadığını gördüm.
Çocuğum olursa adını izdüşüm koyacağım. Olmayacak ama yine de iyi ki öldün Kaan!
Yorgun sezgiler ve suda ölü balık gözlerine elveda! Merhaba kendinden dışarı akan sonsuzluk güle güle içe dönük sebepsiz soğuktan kalan buğu.