2020 6. kitabı
#kitapyorumu #dağ #korkuyoruzamaokuyoruz grubumla kasım ayı konusu açık alan korkusu. Nedir bu? Fobi olarak değil, açık alanda doğada geçen korku çeşidi. Örneğin; dağ, ova, deniz, çöl, orman gibi. Dağ adı üstünde dağda geçiyor ancak bu kitap tam olarak açık alan değilmiş sonradan anladım. Çünkü akış bir adamın çevre sakinleri de konuşmasına odaklanmış. Uzun süredir kitaplığında bekliyordu bu zamana kısmetmiş. Yazar luca'nın ilk kitabı aslında. Yayınevi baskısı da çok güzel insanı okumayı teşvik ediyor. Jeremiah belgesel çekmek üzere dağ arama kurtarma ekibi ne katılıyor. Ancak bir çığdan tek kurtulan oluyor.. bu olayın travmasını atlatmaya çalışırken kızının da teşvikiyle Blatterbach vadisi'ne fosilleri görmeye giderler. Vadiden ve dağdan büyülenen Jerrmiah eşine söz verdiği gibi çalışmadığı zamanlarda kayınpederi ( eski arama kurtarma grv.) İle buluşup onun dağda yaşadıklarını dinler. Orman şefi ve kasabadaki yıllar önce olmuş bir katliam hakkında sırlar saklamaktadır. Jeremiah suçluyu bulmayı takıntı haline getirir. Anlatım başlarda yorucu ve sıkıcı olsa da daha sonra alıştım.yani gereksiz ve önemsiz bir sürü ayrıntı bir sürü dipnot ve çok fazla konuşma vardı. Ara ara bıraksam mı diye düşünmedim değil. Karakterlerden harf sarmayı seven Clara ve büyükbaba Werner'i sevdim sadece. Jeremiah ise fazla zorlama geldi takıntılıydı. Yazın tek bir odakta gitmek yerine sürekli dağılıyor. Ayrı bir cümle ile ayrı yerde söylenebilecek şeyler parantez içlerine sığdırılmış. Ve yine çok fazla önemi olmayan isim var. Kısacası kitabı sevmedim. Okunur mu okunur ama gerekli değil bence. Atmosferin soğukluğu falan belki okumaya değer ama onun dışında hikaye çok zayıf. #cevizyorumluyor #lucadandrea #pegasusyayınları #1k1f #kitapsevgisi #kitaptavsiyesi #kitapayracı #bookstagram #mountain #coffee #okudumbitti #kitaplar #kitap #kitapkurdu #kitapaşkı #kitaplık #shelfie #catlovers
DağLuca D'andrea · Pegasus Yayınları · 2018103 okunma