Puan vermedi·163 syf.··Beğendi
· Ruhunu ekmek parasına satan her insan cümlesi kadar net özetlenemezdi sanırım toplum gerçekliği. Sırça köşk, okurken gerçeklikle bir kez daha yüzleştiğim, insan hayatının para karşısında nasıl yok sayıldığı, aslında can kurtarması gereken insanların, insan canını nasıl hiçe sayarak kendi menfaatlerini gözettiklerini, insanların bahtiyar olmak için çoğu zaman köpek olmayı bile tercih edeceklerini, hakkımı yedirmem diyenlerin o hakkı, insanların hakkını çalarak elde ettikleri ve sonrada o çaldıklarını hakları olarak görmeleri kadar ironik olan , Çirkince'yi Şirince yapan ama Şirince'nin adını yaşatamayan ve keşke Çirkince olarak kalsaydı dedirten ve daha nicelerine dokunulan toplumsal sorunlarımızla her şeye rağmen nasıl da Sırça Köşklerde yaşadığımızı gösteren bu kitap Sabahattin Ali'ye bir kez daha teşekkür etmeme sebep oldu. Toplum sorunlarını bu kadar hassasiyetle işlemesi ve okuyan herkesin kitap bittiğinde artık gerçekliğe yaklaşımlarının daha duyarlı olacağına inandığım ,tasvirlerini okurken yaşadığım ve her okuyanın aynı duyguları paylaşmasını dilediğim bu kitaba hissettiklerimi yazmadan geçemedim. Teşekkür ederim.