2020 10. kitabı
Okunma: 15 Aralık 2020 22:44
Şunu söyleyebilirim ki kitap hakkında.Kitabı belki fazla tavsiye etmeyebilirim.Yani Çoğu söylenen doğrudur ama bin tane de bir yanlış vardır orasını bilemem onun içindir ki kesin okuyun diyemem.Ama şunu belirtmek isterim kitap baş kısımlarında biraz güldürmenin ağır bastığı ortalara doğru biraz derinleştiği son kısımda da hüznün galip geldiği yani betimlemenin hissedildiği ama sürekliliğin en son kısımda fark edildiği bir kitap.En son şunu söyleyebilirim.Allah Allah.Biraz tefekkür edin.Allah'ın yarattıklarını dünyayı gezegeni yıldızları galaksileri kainatı ve en küçük yapı taşını hücreyi,atomu ya da bilimin yeni yeni isimlendirdiği kuarkları yani bu alemin nizam imtizamını bu kadar düzenli olan işleyişin müthiş bir dengesini yani bu kadar her şeyi yaratan Allah'ı tefekkür edin düşünün.Sadece olmuştu bitmiş sıradan bir olay gibi görmeyin ki düşündükçe Allah'ın gücünü daha iyi anlarsınız derim..Allah var ama basma kalıp bir şekilde hazır bilinen nimetlerin farkına varmadan bulunduğumuz hayatın ve İslam nimetinin biraz farkında olmak gerekir der. derim.Bu kitap işte yararlarından biri de zararını bilemem ama faydası bu oldu.Allah'ı tefekkür ettirdi bizlere.Şu kısmı da özellikle dikkat edin.Bizler Allah'ı düşünürüz ama mahlukat hakkında düşünürüz.Allah'ın zatı hakkında değil.Akıl Allah'ın yarattıklarını düşündükçe olgunlaşır zatını anlayamaz akıl.Ve yani Allah nasıldır nedir diye düşünmeyin sıfatlarını yani Allah her şeyi işitir,görür, ve her şeyi bilir bilgisi dışında hiçbir şey olmaz.İşten bunları düşünün.Gerçekten düşünmeliyiz ki Allah var ama biz ne kadar Allah'ın varlığın farkındayız diye sual edip bitirmek ve Allah'a emanet olun Teşekkür ederim
İdamlık GençEmine Şenlikoğlu · Mektup Yayınları · 20065bin okunma