2020 24. kitabı
Okunma: 16 Aralık 2020 03:21
Okuması çok zevkli bir kitaptı Martin Eden ve okuduğum en iyi kitaplardan biriydi benim için. Başlarken beni bu kadar etkileyeceğini düşünmüyordum. Özellikle Jack London'un yarı otobiyografik romanı olduğunu öğrenince... Yazar Martin Eden'i öyle bir kurgulamış ki sanki gerçek hayattan tanıdığımız birisiymiş gibiydi. Yazarın seçtiği kelimeler, cümleler çok etkileyiciydi. Hem düşündürücü hem de akıcı bir kitaptı. :)))) Konusuna gelecek olursak ; Eğitimsiz ve fakir bir genç olan Martin Eden aşık olur. Aşık olduğu kız kendisinden farklı bir sosyal sınıfa aittir.Kıza layık olabilmek için hayatını değiştirmek, entelektüel, eğitimli ve kültürlü sınıfa dahil olmak ister. Canını dişine takıp hedefine ulaşıyor. Kimse ona inanmazken o kendisine inanıp başarıyor. Herkes ona iş bul derken o yazar olmak isteyip, en sonunda bunu başarıyor. Hedefine ulaştığındaysa herkes, her şey onun için anlamsızlaşmıştır. Yaşama inancını, hayallerini, aşkını yitirmiştir artık. Martin'in duygularını, okurken hissetmemek elde değil. Onun azmine, hırsına, pes etmemeyişine hayran kaldım:))
Martin EdenJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025134,9bin okunma