2020 119. kitabı
Merhabalar sevgili okur arkadaşlarım.Bugun sizlere epey bir zaman önce okumuş olduğum ama bir türlü yorumlamakta başarılı olamadığım bir kitap ile geldim.Kitabın konusu diğer kitaplara göre kolay şekil alan fikir oluşturan bir tür degil.Bu kitabın kötü olduğu veya okunmayacak bir kitap olduğu anlamına gelmiyor aksine okurken grup arkadaşlarım ile sürekli bir sohbet eşliğinde, fikir alışverişi ve analizlerle okuduk. Çok keyifli bir okuma oldu.Yazarin karakterler üzerinde oluşturduğu içsel döngüler ve olay örgüsü anlatımı başarılıydı.Bazen cok sinir olduğum karakterlere yeri geldi üzüldüm.Yer yer duygularıma engel olamayıp muslukları hemencecik açtım.Insan hayatında geçmişte yapılan hatalar,bunun vicdan azabıyla yaşanmışlıklar ve yasanılacaklara karşı temkinli,dikkatli adeta günah çıkartır gibi yaşamak, sürekli geçmişin izinde yaralarında boğulmak...Erkenlerin baskın karekter olup kadınlar üzerinde oluşan baskıları ve çocuklarına karşı merhametlerine yer verilirken aynı zamanda yazarımızın rus edebiyatı üzerinde durup okumanın hayatımız da ne kadar önemli olduğunu belli başlı bilinen klasik kitaplar üzerinden vurgulaması NİTELİKLİ bir okuyucu olmaya davet ediyorŞizofren hastası bir adamın bir ailenin hayatını nasil yok ettiğini okurken şaşırmamak elde değil.Ters köşeler yaparak yazar okuru etkilemeyi başarmış.Arkadaşlığın,vefanın,dostliğun, yardım ve dayanışmanın işlenmiş olması cok hoşuma gitti asıl karakterlerin iki çocuk olması ama yetiskinlerinde dahil olması güzeldi.Yer yer bazı sayfalarda konuların cok açık ve net anlatımı vardi bu beni rahatsız etmedi sonuçta yetişkinlere hitap eden bir kitap. Sürpiz sonlu kitapları hep cok sevmişimdir bu kitabı da en sevdiklerim arasına aldım...Biliyorum sayfalarca yazsam yazarım ama ne kadar yazarsam yazayım hep bir eksiklik hissediyorum , onun icin okuyunuz. Vuslat teki öncülüğünde @feritabuaf kaleminden @beyazfilyayinlari'ndan çıkan #ilkbeyköyü kitabını #vuslatınkitapkurtları ekibiyle #okudum .
İlkbey KöyüFerit Abuaf · Beyaz Fil Yayınları · 202034 okunma