·360 syf.····Okunma: 19 Aralık 2020 01:19 Elle ve Lee'nin arkadaşlığını çok sevdim. Aralarındaki eğlenceli muhabbetler, her konuda birbirlerinin yanında olmaları ve dostluklarının başkalarını kıskandıracak kadar güçlü olması çok güzeldi.
Gelgelelim bu dostluk haricinde kitapta sevdiğim hiçbir şey yoktu. Elle ve Noah'ın ilişkisi feci samimiyetsizdi ve ilişkileri ortaya çıkınca yaşananlar da çok anlamsızdı. Bir taraf nasıl kendini bu işten sıyırdı, her şey nasıl diğer tarafın üstüne kaldı, pislik olan, özür dileyen, kendini affettirmek zorunda kalan niye diğer taraf oldu, zerre anlayamadım. Ortak karar verip ona uygun yaşanan bir ilişki vardı sonuçta. Bir bedel ödenecekse birlikte ödenmeliydi ama her sıkıntıyı diğer taraf çekti. Üstüne bir de sıkıntı çeken taraf ötekinin peşinden koştu ki bu durum çok abesti.
Noah'ın gidip milleti tehdit etmesi ve bu durumu Elle hariç kimseninin garipsememesi de çok saçmaydı. Bir de Noah'ın öfke problemi vardı fakat bu durum fazla küçümseniyordu. (Noah, öfke problemi olan birini kimse istemez diyordu ama okuldaki tüm kızlar Noah'a hayrandı. Bu durum da çelişkiliydi.)
Son olarak, yazarın dili basit ve yüzeysel olduğu için kitaptaki diyaloglar da göze batacak kadar yavandı.
Yazar, Amerikan lise filmleri ile Wattpad klişelerini karıştırıp bir kitap yazmak iştemiş fakat bu işte pek başarılı olamamış gibi geldi bana. İşin kötüsü, bu kadar başarısız bir kitaptan sonra, finalden anladığım kadarıyla ikinci kitabın gelecek olması. İkinci kitap daha çevrilmemiş ama çevrilmiş olsaydı bile alıp okur muydum? Hiç zannetmiyorum.