2020 35. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2020 00:28
Öncelikle şunu söylemek istiyorum, eğer şarap edebiyatı diye bir şey varsa bunu var eden kesinlikle Ömer Hayyam'dır. Kulağa garip geldiğinin farkındayım, okurken bende ' acaba şarap edebiyatı diye bir şey var mıdır ?' diye düşündüm hatta en son bir hocama danıştım. Öyle bir şey yokmuş elbette, ancak size temin ederim ki şarabın bu kadar övüldüğü başka bir kitap bulamazsınız. Şarabın yanında birde sevgilinin tabi. Açıkçası yazarın üslubu, benim aşina olduğum bir üslup değildi ve şarabın bu kadar övülmesine olan şaşkınlığımı atmamda on beş - yirmi sayfa kadar sürdü. Ama buna rağmen okurken çok keyif aldım, dilini anlamaya başladıktan sonra yazılan şeyin manasız olmadığını, aksine çok derin manalar sakladığını anlıyorsunuz. Bu da ; kanımca, Ömer Hayyam'ın ne kadar iyi bir yazar olduğunu kanıtlar. Birçok şiir kitabı okudum ve okuduklarım arasında en beğendiklerimden biri oldu. Kesinlikle tavsiye ederim hele benim gibi daha önce şarap içmemiş biriyseniz, içmiş kadar olursunuz.
DörtlüklerÖmer Hayyam · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202127,8bin okunma