2020 20. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2020 16:38
O kadar güzel ki . Söylenebilecek pek bir şey yok. Zeze'nin yaşıyla alakasız zekasına resmen hayran oldum. Kendine sürekli bir şeyler katmaya çalışması, sürekli öğrenmek istemesiyle beni kendine hayran etti. Bir çok sayfayı gözlerimde yaşlarla okudum. Bu zamana kadar kitaplığımda durması resmen bu esere hakaret olmuş fark edememişim. Yoksulluğu ve bu durumun ev halkını nasıl etkilediği çok güzel anlatılmış. Zeze karakterine hayranlığımın yanında ablası Gloria'ya da hayran oldum. Her şeye, herkese rağmen kardeşini koruması çok güzeldi. Portuga hakkında aklımda büyük soru işaretleri vardı ancak kitap ilerledikçe düşüncelerinin saf sevgi ve hayranlık olduğu anlaşılıyor. Gerçek dostluğu bu kadar güzel işlerken Portuga'nın sonu hoşuma gitmedi açıkçası. Ben intihar olduğunu düşünüyorum ancak bu belli bir soru işareti. Kısacası kitap herkes tarafından okunulması gereken bir şaheser. Hayatınızda en az bir kere okumanız gerekir. Eminim bir kere okumakla kalmayıp hayatınızın belli dönemlerinde eliniz bu kitaba tekrar tekrar gidecek.
Şeker PortakalıJosé Mauro de Vasconcelos · Can Yayınları · 2014275,3bin okunma