···Okunma: 20 Aralık 2020 14:15 Gary başarılı bir psikiyatrist. Kariyer basamaklarını adım adım tırmanırken, bu yolda karşısına çıkan en ilginç vakaları kaleme almış.
O kadar çok sıradışı vaka var ki. Psikolojye ilgisi olanları cezbedecek türde bir eser. Şahsen okurken benim bile bir sorunu ortaya çıkan nedenleri derinlemesine analiz edesim,birilerinin çocukluğuna inesim geldi.
İşin latifesi bir yana ; kolunu fazlalık olarak görenden, penisinin küçüldüğünü iddia edenden, alışveriş bağımlılığından, kafa üstü duran genç kızdan , kısacası çok değişik vakalardan oluşuyor Gary Small'un kitabı. Bu vakaları incelerken takındığı tutum, yaklaşımı ve işine olan saygısı onun kariyer basamaklarını bu kadar net şekilde ,doğru biçimde atlamasına yardımcı oluyor. Bunca değişik vaka, mesleğinde yetkinliğini arttırıyor. Psikolojinin direk konusu bir eser ve bu bilim dalına ait sayısız terim var. Hiç endişe etmeyin ! Yazar bu terimlere dair açıklamaları veriyor zaten.
İlginç bir eser oldu benim için. İlgi duyduğum bu alana dair epeyce bir şeyler öğrendiğimi söyleyebilirim. Keyifli okumalar.