···Okunma: 20 Aralık 2020 03:18 İçeriğini görmeden, konusunu bilmeden, elinize alıp incelemeden önyargılı olmamanız gereken kitaplar vardır.
İşte onlardan biri de, "50 Maddede Mutluluk"
Uzunca bir süredir başucumda duruyor. Durmaya da devam edecek.
Mutluluk kişiye göre değişir, göreceli bir kavramdır. Herkesin mutluluk kaynağı ve mutluluğu arayışı farklı olabilir.
Orhan Tüleylioğlu'nun son derece titiz bir çalışmasıyla ortaya çıkan bu kitapta, herzaman okumaktan haz duyduğumuz yazarlarla birlikte sanatçıların mutluluk üzerine yazdıkları, dile getirdikleri, çizdikleri örnekleriyle 50 başlık altında toplanmış.
50 başlığı oluşturan yazar, sanatçı ve felsefeciler arasından birkaç örnek verirsem daha da ilginizi çekecektir : Kafka, Maupassant, Ovidius, Montaigne, B.Necatigil, Andre Gide, Çehov, Russell, Aziz Nesin....Liste uzar gider.
Saydıklarımın eserlerinden örneklerle mutluluk kavramı üzerine düşündükleri, düşündürdükleri, yazdıkları, roman karakterleri üzerinden dile getirdikleriyle kesinlikle atlanmaması, okunması gereken bir çalışma olmuş.
Mutlu olmak için onun peşinden koşmak mı gerekir yoksa o mu gelip bizi bulur. Bunun net bir cevabı yok tabi ki.
Son cümlede bir kere daha, bu nefis çalışmayı kitaplığınıza kazandırmanızı tavsiye ederim. Böylece okuduğunuz bazı eserleri de gözden geçirme imkanı bulacaksınız ya da henüz okumadiklarınız için sabırsızlanacaksınız. Bu da kitabın bir başka yönü tabi ki
#okudumbitti #50maddedemutluluk #orhantüleylioğlu #karakargayayınları #mutlakaokuyun #okumahalleri #kitap #aralıkokumaları #kitaptavsiyesi #okumaönerisi