2016 14. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2016 20:06
Bir kadın düşünmenizi istiyorum. Bir adam için her şeyini feda edebilecek kadar çok aşık bir kadın. Fakat bu kadın sevdiği adam tarafından hiçbir zaman sevilmemiş, tanınmamış. Kimisine göre saplantı, kimisine göre hastalık ya da gerçek aşk. Yaklaşık üç sene önce okuduğum etkisinden hala kurtulamadığım bir kitap Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu. Kitabı okuduğum zaman kendimi o meçhul kadının yerine koyabildiğim için çok sevdim, belki de o kadında kendime dair bir şeyler bulabildiğim için, bilemiyorum. Tek bildiğim her okuduğumda bana çok güzel duygular hissettirmesi. Okuduğum süre boyunca hep adamın kadını fark edebilmesi umudu vardı içimde fakat düşünüyorum belki de ulaşılabilir olsaydı bu güzelliği kalmazdı. Stefan Zweig, benim en sevdiğim yazarlardan biri olduğu için övmekle bitiremiyorum. Kadınların psikolojisini bu kadar iyi çözümleyebilen nadir yazarlardan olması beni kendine çekiyor sanırım. Fazla uzatmadan, herkese hitap edeceğini düşündüğüm bir kitap olduğu için kesinlikle okumanızı öneririm.
Bilinmeyen Bir Kadının MektubuStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2022266,4bin okunma
Biraz önce "bir kadının yaşamından yirmi dört saat" kitabını bitirdim ve ardından bu kitaba başladım. Şansa bakın ki / kadere bu yorumu da görünce daha fazla heveslendim ve sanıyorum ki bu hevesle bugün bitiririm. Güzel anlatımınız için teşekkürler.
Yaren Sıla Koç
Ben teşekkür ederim yorumunuz için. Bende en kısa sürede "bir kadının yaşamından yirmi dört saat" kitabını okumayı düşünüyorum.