2020 18. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2020 01:01
Güzelliği zirve yapmış bir kadının daha doğrusu adına dahi yer verilmeyen bir kadının hikayesini okudum. Babasının talihsiz bir kaza sonucu yüzünün tanınmayacak kadar kötü yaralanması ve bir kolunu kaybetmesi üzerine başlayan aile içi çöküntü sonucu başkarakterimiz olan kadını ordan oraya savuran bir hikaye.. Hikayede takdir ettiğim güzel mesajlara yer verilmişti Kadınlara; kadın olmak, insan olmak dışında her türlü kötü gözle bakıldığını onların güzelliğini önemseyip cinsel anlamda doyuma ulaşmak için türlü türlü kirli oyunlar oynandığından dem vurup birtakım gerçekleri gün gibi yüzümüze çarpmayı başaran güzel bir eser... Güzel bir kadının çevresindeki insanların muamelesi sonucu dibe çöküşünü ancak bu kirli düzende dibe çökerken de bu zihniyeti benimle birlikte nasıl alaşağı edebilirimin savaşını vermiştir... Tabi kitapta bu fikirler ele alınırken eleştirdiğim bir konu da şu ki başkarakterimiz olan adı olmayan bu destansı güzel kadının bazı kirli işlere kendini kolayca teslim etmesi tasvip etmediğim bir durumdur... Kitabın konusu farklı farklı gözlerle ele alabilinecek bir yapıda olduğu için okunmaya değer diye düşünüyorum... Keyifli okumalar diliyorum.
Yeşil Peri GecesiAyfer Tunç · Can Yayınları · 201611,7bin okunma