Puan vermedi·172 syf.····Okunma: 23 Aralık 2020 19:32 Sabahattin Ali'yi benim için farklı yere getiren muhteşem bir kitap. 13 öykü 4 masaldan oluşuyor ama masal deyip geçme zamanında yayınlanması yasaklanmış hatta Sabahattin Ali'nin ölümüne yol açmış. Bu konuda şaşkınlığımın büyüklüğünü ifade edecek bir kelime bulamıyorum. Böyle güzel eserler veren, muhteşem bir sanatçıyı oradan oraya sürgün edip en sonunda da öldürmek tarihimizin kapkara lekesi.
Öykülerde fazlaca sağlık sisteminin ne kadar kötü olduğunu gösteriyor. Cankurtaran bunun bir örneği ama bu öyküde ayrıca insanların para için neler yapabileceğinin sınırsızlığını gösteriyor. Bahtiyar köpekse bence toplumdaki iki uç kısmı gözler önüne seriyor.
Katil Osman sonu beni en çok şaşırtan öykü oldu. İnsanların bu kadar cani olabileceğine hala şaşırmaksa benim hatam.
Çillideyse bence toplumun en çok ikiyüzlülük yaptığı konuya, fahişelere karşı tutumunu çok güzel ele alıyor.
Kesinlikle bu kitabı okumanızı söyleyerek kitabın baş tacı sırça köşk yorumunu size bırakıyorum.