2020 56. kitabı
Kitabın teması: Ölüm bilinci bizi daha yoğun yaşamaya yöneltir. Veronika, dışarıdan bakıldığında mükemmel görünen ama aslında mükemmel görünmek için bir çok konuda tavizler verdiği, kendi olmaktan çıktığı hayatından sıkılmış, artık bu yaşamı istemeyerek intihar etmeye karar verir. İntihar sonucunda ölmez ve bir akıl hastanesinde tedaviye alınır. Buradaki Dr. İgor, bu gibi vakalarda uygulamak üzere yeni bir yöntem geliştirmiştir ve bunu Veronika üzerinde de denemeye başlar. Deneyin/tedavinin hipotezi, öleceğini bilen insan (ne gariptir ki aslında insanın doğumundan beri bellidir bir gün öleceği) hayatı dolu dolu yaşamak için gösterdiği azimle bu hastalığı yenecek, hayatında yapmak istediği şeyleri yapmak için vakit harcamadan eyleme dönüştürecek ve olmak istediği kişi olacaktır. Kitapta Veronika'nın bu tedavi sürecini okuyoruz. Aslında kendimizi, insanlığı okuyoruz. Hayattaki önceliklerimizi belirleme açısından ufuk açıcı bir kitap. Farkında olmadığımız ama günlük yaşam içinde kendimizi oyaladığımız, kandırdığımız, bir sürü anlaşılmaz normlar altında ezildiğimiz, kişiliğimizi ortaya çıkaramadığımız bir düzeni, sözde deliler(!) üzerinden eleştirerek bize kendi toplum düzenimizi yansıtıyor. Paulo Coelho klasiği. Hayal kırıklığı yaşatmayan, içimizdeki ışığı, bir başka kitabındaki deyimiyle Elif'i ortaya çıkarmamıza katkıda olabileceği bir yapıt. (Bu arada Elif kitabını da okumanızı şiddetle tavsiye ederim ) Diğer basımındaki kapak bana itici geldiği için hep ertelemiştim ama Can yayınlarının bu bez ciltli kitabı gerçekten hoş olmuş. Okumayı düşünürseniz bence bu basımı tercih edin derim naçizane tavsiyem, keyifli okumalar, hayata katkısı olsun
Veronika Ölmek İstiyorPaulo Coelho · Can Yayınları · 2019102,5bin okunma