#okudumbitti
#kitapyorumum
Bugün sizlere #kötü kitabının yorumuyla geldim.
Okuduğumuz polisiye türü kitaplar gibi değil. Neden böyle söyledim? Çünkü bu kitabın öğretici bir yanı var. Hatta okurken hayattaki iyiliği veya kötülüğü de sorguluyorsunuz. Bir insan neden kötü olur? Dünyaya gelmişsin yaşıyorsun ve elbet ölümü tadacaksın. Senin gibi çok sayıda insan var ve sen kötü biri olmayı tercih ediyorsun. Peki neden? Mesela bir insan masum bir çocuğu nasıl üzer? Yalanlarla bir insanın hayatını nasıl mahveder? Birini neden dolandırır? Canlılara neden zarar verir? Bu soruların cevabı anlık hazlar mı? Aklım almıyor. Bence günümüzün tek sorusu bu olmalı. Bir insan neden kötü olmayı seçer?
Kimse doğuştan kötü olmaz ama her insanın kalbinde kötülük vardır. Önemli olan her şeye rağmen iyiliği ön planda tutabilmektir. Aslında bu kitapta iyi ya da kötü her karakter kendi tercihlerini ve sonuçlarını yaşadı. Peki nasıl mı? Hadi gelin biraz anlatayım.
Semih Demir bir dönem gizli yer altı örgütlerinin liderliğini yapan , arananlar listesinin üst sıralarında yer alan biri. Hatta çok sayıda olayda parmağı olduğu öne sürülüyor. Kimine göre cani, kimine göre kötü... Peki sizce Semih Demir kim?
En son İST Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Üstel'i öldürerek gündemin ilk sırasına yerleşiyor. Sonra Semih Demir'in yakalanması gündeme bomba gibi düşüyor. Kitabın ilerleyen sayfalarında işlediği suçları ve karıştığı olayları okuyoruz. Bakalım Semih Demir'in başına neler geldi? Bahsedildiği kadar kötü biri mi? Karakterimizin esen sert rüzgârda savruluşunu siz de okumalısınız. O zaman bu soruların cevabını daha net anlayacaksınız.
Kitabın sonuna geldiğimde sanki devamı olacak izlenimine kapıldım. Kesinlikle olmalı. Çünkü yazarın kalemini çok sevdim.
Okumanızı tavsiye ederim.
Emeğinize sağlık @melihmadennn