Yeni bir seriye başlamayı seviyorum ve bu seriye de büyük bir heyecanla başladım. Gölge ve kemik serinin ilk kitabı ve bir ilk kitap için gayet güzeldi. Kitabın hiç bir yerinde sıkılmadım ve yaratılan evren çok güzel.
Yaratılan evren çok özgül olsa da kitabın başı bana çok klasik geldi. Sıradan kız özel güçlerini keşfediyor bu hikayeyi bir sürü kitapta görüyoruz. Kitabı gerçekten keyif alarak okusam da daha da iyi olabilceğini de düşünüyorum.
Alina güçlü bir karakterdi fakat saçma davranışları da oldu. Bu bence kötü bir şey değildi hani kimse her daim güçlü olup doğru kararları her zaman veremez. Malyen benim için ortalama bir karakterken Karanlıklar Efendisi okumaktan çok keyif aldığım bir karakter oldu. Normalde kitaplarda bir sürü yan karakter varken bence bu kitapta yan karakterler çok azdı. Aslında yan karakterler var ama hikayede çok az değinildiğini düşünüyorum. Bu kötü mü iyi mi bilmiyorum ama farklı geldiği için değinmek istedim.
Kitap benim için ortalama olabilirdi ama sonlara doğru beni iki kere ters köşe yaptı ve genel olarak bazı karakterler tarafından güzel kandırıldım gibi hissediyorum. Bu yüzden ortalamanın üstü bir kitap oldu.
Kitabı sevdim ve serinin devamında ne olucak çok merak ediyorum ama ikinci kitaptan biraz daha iyisini bekliyorum. Serinin kalanını okumadan şu an bu seriyi önerip önermeyeceğim bilmiyorum çünkü ilk kitaba şimdiden bütün seriyi önercek kadar bayılmadım.
Bütün yorumu özetlemek gerekirse kitabı sevdim ama böyle ölüp bitçek kadar değil fakat serinin kalanını çok merak ediyorum.