Puan vermedi·419 syf.··Beğendi
···Okunma: 24 Aralık 2020 00:50 Dikkat!!! Azda olsa spoiler içermektedir:)
Açık söylemek gerekirse kitabı okumaya istemeye istemeye başladım. Çünkü tasavvufi kitaplar pek ilgimi çekmiyor. Peki okuduğuna pişman mısın diye soracak olursanız? Hayır, pişman değilim. Yıllar geçtikten sonra okunan kitapların içeriği malesef ki unutulup gidiyor. Ne okursak bize kâr kalıyor. Ancak bana bu kitabı okuduğun için mutlu musun diye soracak olursanız eğer cevabım on üzerinden yedi olur.
Üç puanı kırma sebebim Şems ile Rumi'nin aşkını derinimde hissedememiş olmamdan kaynaklanıyor. Kitabı okumadan önce konusu ile ilgili bilgiler edinmiştim. Ancak bu noktada kitap pek beklentimi karşılayamadı. Birbirlerini sevdikleri belirtiliyor her fırsatta. Ama hani derler ya bana seni seviyorum deme. Bana beni sevdiğini hissettir diye. O sevgiyi hissedemedim ben de işte.
Yedi puan verme sebebim ise kitabın bana benim için önemli olan üç şeyi hatırlatmış olması. Ne mi bu üç şey? Buyrun efendim:
1. Başkaları ne düşünür diye düşünerek yapmak istediğin hiçbir şeyden vazgeçme.
2. Hiçbir şey için hiçbir zaman geç değildir.
3. Bazen bir şeyler göründüğü gibi olmayabilir. Unutma...
İki tamam da bir ve üçe keşke daha çok hayatımda yer verebilsem diye ümit ederek yazımı sonlandırıyor ve iyi okumalar diliyorum.