Toprağın sonu
Hava uyanıyor serisinin ikinci kitabı öyle bir yerde bitiyor ki hemen toprağın sonuna başlamak istiyorsunuz. Vhalla suçsuz olduğu halde cezalandırılmak için orduya katılmak zorunda kalır ve kuzey savaşı için hazırlanır. Kuzeydeki cephede yaşanan savaşta Aldrik in başına gelenler Vhalla’ya tehlikeli kararlar aldırıyor ve kimsenin yapmayacağı bir şeyi sevdiği adam için yapıyor. Aldrik’in iyileşmesini ve savaşın bitmesini iple çeken Vhalla evine dönmek için sabırsızlanıyor olsa da olaylar istediği gibi gitmiyor.
Bu kitapta o kütüphaneci kızın içinden bir savaşçı çıkıyor resmen. Hikaye nasıl bitti anlamadım. Hele o son gerçekten harikaydı. Yazar bombayı hep kitabın sonuna bırakıyor ve siz daha nefes almadan diğer kitaba başlamak zorunda kalıyorsunuz. Bu kitapta bütün karakterlere ayrı bayıldım ama tek bir kişi var ki pis çıkarcı. Okurken resmen sizi çıldırtıyor. Okuyanların tahmin ettiği gibi tabiki imparator solaris. Adam tam bir duygusuz bencilin teki. Kitabın sonuna resmen kalbimi bıraktım. Hava uyanıyor serisi beni hiç şaşırtmıyor.