2020 2. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2020 18:02
1993 yılında yayınlanan ve yayınlandığında büyük yankılar uyandıran yaşamak Çin edebiyatının en önemli eserlerinden biridir. Ancak yayınlandığının hemen ardından yasaklanmıştır. Sinemaya da aktarılan kitap ülkesinde tıpkı uyarlandığı roman gibi filmi de yasaklandı. Ne kadar eleştirilse de kitabın ülkesine büyük bir şöhret kazanmasına ve dünyanın dikkat çekmesini sağladı. 90'lı yılların en etkileyici romanlarından biri seçilmiş ve en çok satanlar listesine girmiştir. Baba mirasını yiyip bitiren Fugui hayatım boyunca kendi yaptığı hataların bedelini öder. Bu süreçte babasını kaybeder ve tekrar kaybettiği hayatı elde etmeye çalışır. Ancak bu o kadar da kolay değildir. Ailesi'ndeki bütün bireyleri tek tek kaybeder. Beni en çok etkileyen kızı olmuştu onun yaşadıklarından çok etkilendim. Fugui' bin hayatında bu kadar da olmaz olamaz derken hikayede kendinizi kaybediyorsunuz akıp gidiyor. Ancak her şeyini kaybeden ama yine de yaşamaya devam eden bir adamın hikayesi bu şekilde anlatılabilirdi ve adı da ancak bu şekilde özetlenebilirdi "yaşamak" . Çin edebiyatından ilk defa bir kitap okuduğum için tereddütlerim vardı ancak çok etkileyici ve bolca hayat dersi veren kitap çok akıcı ve elinizden bırakamayacağınız türden.
YaşamakYu Hua · Jaguar Kitap · 202670,8bin okunma