~Yılın son kitabı ve son incelemesi
2020 85. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2020 21:51
"Sadako ve Kağıttan Bin Turna Kuşu" Sadako, Japonya'da yaşamış küçük bir kız. Hiroşima'ya atom bombası atıldığı zaman Sadako da orada ve radyasyondan etkilenenlerden biri. Yıllar sonra lösemi hastası oluyor bu yüzden. Hayat dolu, umut dolu bir kız. Hastalığa yakalandıktan sonra da bu özelliğinden asla vazgeçmiyor. En yakın arkadaşı ona bir gün kağıttan bir turna kuşu getiriyor. Ve eğer hasta kişi bu turna kuşundan bin tane yaparsa sağlığına kavuşacağını söylüyor. Sadako da turna kuşları yapmaya başlıyor. Okuduktan sonra turna kuşları bine ulaşmış mı siz görürsünüz artık. Ben kitabın anlatımından bahsedeyim biraz da. Gerçek bir yaşam öyküsü olması zaten sizi okumadan önce kitaba çekiyor. Anlatımı çok akıcı, okurken sanki böyle ellerimden kayıp gitti de tutamadım hikayeyi. Kısacık bir hikaye ama anlatılan duygular içime işledi. Hiç planımda olmayan bir okuma oldu ve biraz da hatıra kalsın diye bu incelemeyi yazdım. Yeni yılda güzel kitaplar okumak dileğiyle.. İyi okumalar :)
Sadako ve Kağıttan Bin Turna KuşuEleanor Coerr · Beyaz Balina Yayınları · 202113,3bin okunma
··1 alıntı·