·200 syf.··Beğendi
···Okunma: 29 Aralık 2020 17:47 Uzaylıların dünyaya bıraktığı çöpleri eşeleyen insanları anlatan bir hikaye. Resmi yetkililer bunu robotları kullanarak yapıyor. Stalkerlar ise ordu tarafından vurulmayı, tuhaf sıvılara batıp sakat kalmayı ve görünmez varlıklar tarafından öldürülmeyi göze alıyor. Peki neden?
““Bazen kendi kendime soruyorum, ne diye koşuşturup duruyoruz? Para kazanmak için mi? Ama bütün yaptığımız para kazanmak için koşuşmaksa parayı ne yapacağız ki?””
Alışık olduğumuz “Uzaylıları anlayabilir miyiz?” ve “Evrenin geri kalanı için insan önemli midir?” gibi soruların sorulduğu 3. bölüm ve ana karakterimizin vicdan muhasebesi yaptığı 4. bölüm en beğendiklerim oldu.
Konusuna bakıp Çernobil sonrasında yazılmıştır diyebilirsiniz ama değil. İçine çeken bir atmosferi var. Keşke daha uzun olsaydı dediğim kitaplardan oldu.