Puan vermedi·187 syf.····Okunma: 29 Aralık 2020 01:00 Belki de kazanmaya çok ihtiyacımız vardı.Tıpkı uçuruma düşen birinin bir tutam ota sarılması gibi. İşte romanın ana karakteri Aleksey İvanoviç'in bir tutam otu kumardır. Aleksey kumardan zengin olmak isteyen yirmi beş yaşında, herşeyini kaybetmiş ve tek umudunu zengin ve yaşlı teyzesinin mirasına bağlamış emekli General'in üvey kızın Polina'ya ders veren bir öğretmendir. Aynı zamanda Polina'ya aşıktır. Fakat Polina onu sürekli testlerden geçiriyordur. Aleksey ise onun için her şey yapacağını hatta ölebileceğini belirtiyordur. General ise Matmazel Blance ile aşk yaşamaktadır. Matmazel zengin bir Fransız gibi gözüksede tüm bu özelliklerden yoksundur. Tek amacı babaannenin mirasıdır. De Grieux ise General'in borçlu olduğu kişidir.
Aleksey,De Grieux ile Polina'nın ilişkisi olduğunu düşünür ve her fırsatta Polina'ya söyler ve onun yerine İngiliz zengin Bay Astley'i tercih etmesini söyler. Bay Astley çekingen bir adamdır, Aleksey'le dosttur. Babaane'nin ölüm haberi beklenirken babaane şehre gelip bir şok etkisi yaratır. İşte tüm olaylar burdan sonra başlar. Burayı spoiler vermeme adına es geçiyorum.
Aşağıdaki cümle spoiler içerir!!!
Fakat en sonunda Aleksey, Bay Astley'in ağzından Polina'nında onu sevdiği öğrenir.