·176 syf.····Okunma: 30 Aralık 2020 12:55 Geza Csath'ın son derece ilgi çekici bir hayatı olmuş. Tıp eğitimi almış, sinir hastalıkları enstitüsünde çalışmış ve burda ilk kez deneyimlediği morfine bağımlı olmuş. Tedavisinden kaçmış, karısını öldürmüş ve daha sonra intihar etmiş..
Kitaptaki öykülerde hayat hikayesi kadar karanlık. Neredeyse her öyküde ölüm teması var ve yazarın buna bakış açısı çok farklı. 20'den fazla kısa öykü var ve hepsi çok ilginç. Ben böyle bir hayatı olan bir yazarın ne yazdığını çok merak ederek başlamıştım kitabı okumaya. Bazı öyküler rahatsızlık verdi, bazı öyküler şaşırttı. Ne kadar doğru bilmiyorum ama öykülerini morfin etkisi altında yazdığını da okumuştum.
Eğer yazarları/sanatçıları kişisel hayatlarından bağımsız değerlendirebiliyorsak, yaratıcı ve başarılı bir yazar diyebilirim:) Biliyoruz ki hayatlarında korkunç şeyler yapmış olmalarına rağmen inanılmaz eserler ortaya çıkaran yazarlar, yönetmenler, oyuncular var.
Farklı, karanlık, değişik temalarda bir öykü kitabı okumak isterseniz öneririm..