2020 36. kitabı
Bu kitabı elime ilk aldığımda kabaca kitabın çok sayfalı olmasından dolayı kitabı kolay kolay bitiremeyeceğimi düşünmüştüm ama daha kitabı okumaya başlar başlamaz kitap beni etkisi altına almıştı bile. Okumaya yeni başlamış birinin çok sayfalı bir kitabı eline alıp bir çırpıda bitirmesinin çok sık gerçekleşmeyen bir şey olduğu göz önüne alınırsa kitabın bendeki etkisi tahmin edilebilir. Öyle ki kitabı okumaya başladığım gün saatlerce aynı koltuğa gömülüp kalmıştım. Dostoyevski'nin kitaplarını çok sevmemin nedeni ise özellikle ilgi duyduğum insan psikolojisini çok güçlü ve gerçekçi bir şekilde ele alması, insanın çevre ile olan ilişkisi ve bu ilişkinin ortaya çıkardığı durumları sanki olay sizin etrafınızda gerçekleşiyormuşçasına okura hissettirebilmesi , insanın davranışlarının altında yatan sebepleri bilmeden onun neden o davranışı gösterdiğini anlayamayacağımızı ben Dostoyevski'yle öğrenmeye başladım diyebilirim.
Suç ve CezaFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025194bin okunma