···Okunma: 11 Aralık 2020 06:20 Bu kitabı okumak için gecenin büyük bir bölümü uyumadığım doğrudur.Çünkü Ayhan Koç yazıyor, Ayhan Koç çok güzel yazıyor, niye bu ülkede yeterince tanınmıyor, okunmuyor bilmiyorum ama bu ondan okuduğum üçüncü kitap ve tek kelimeyle harikaydı.Ayhan Koç bu ülkeye ait dertleri olan bir insan ve bunları kurgunun içine çok güzel yediriyor.Yaptığı yolsuzluk haberi yüzünden tutuklanmayı bekleyen ve aynı süreçte eşinin kendini aldattığını öğrenen bir gazeteci-yazarın hikayesini okurken insanların gözünü kapattığı birçok gerçeğe de değinmiş yazar.Mültecilere,çocuk gelinlere, kadına uygulanan şiddete,yolsuzluklara, yayın dünyasındaki deformasyona,insanların şekilciliğine,basınin susturulmasına,politik görüşleri yüzünden işinden atılanlara, evladının kemiklerini arayan analara ve birçok şeye...Sözünü hiç sakınmayan bir adam Ayhan Koç.Kitabın kurgusu mükemmeldi, insan psikolojisinin derinliklerine inebiliyor olmasına ayrıca bayıldım.Ic ses ve yabancı motifiyle kendini sorgulamasına,hatıralarına dönüp geçmişinin girdaplarina tanık olmaya,karakterlere, tüm bunların oluşturduğu bütüne bayıldım.Ayrıca çok derinlikli bu eseri bu kadar akıcı yazabilmek de ustalık ister.Kitap güzel,kitap çok güzel.