Yeşilin Kızı Anne
2021 1. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2021 13:53
Anne, ilk geldiğin gün olan heyecanını, mutluluğunu hatırlıyorum. Marilla seninle ilk konuştuğunda gelip sana sarılmak istedim. Ben bu kitabı okumadım, Anne ile birlikte yaşadım. Öyle güzeldi ki kitabı bitirmem bir buçuk günümü bile almadı. Kitabımız Matthew ve Marilla kardeşler kendilerine yardımcı olması için erkek bir yetim evlat edinmek istemesi ama aracılık yapan kişinin hatasıyla bir kız çocuğu olan Anne'nin gönderilmesi ile başlar. Eve dönüş yolunda Anne o kadar heyecanlı, meraklıdır ki hatta yol boyunca gördüğü her şeyden olağanüstü etkilenir. Matthew kıza çok ısındığı için kıyamaz ve gerçekleri anlatamaz. Marilla geçirdiği şoktan sonra Anne'yi geri götürmek ister fakat Anne'yi evlat edinecek kadını gördüğünde ona kıyamaz ve evlatlık olarak alırlar. Anne kendisini pek fazla sevmeyen, kızıl saçlı, iri gözlü, bol çilli, zayıf bir kız fakat okurken ben onu o kadar sevip sahiplendim ki bence çok güzel bir kız. Anne o kadar hayat dolu, hayalci, heyecanlı bir kız ki okurken keşke böyle bir arkadaşım olsa diye hayal ettim. Öyle büyükçe sözleri var ki kitapta her cümlenin altını çizmek istedim. Marilla ilk başlarda sert, tutucu davranır fakat zamanla birbirlerine o kadar çok alışırlar ki. Diana ile olan arkadaşlığını imrenerek okudum. Tabi bir de Gilbert var ki çok tatlılardı. Anne'nin kocaman hayal dünyası ilk başlarda çok hata yapmasına sebep olsa da bir hatayı iki kere yapmaz. Konuştuğu her insanın hayatını renklendirir, bir iz bırakır. Kitap biterken Marilla ile böylece birbirlerini sahiplenmeleri o kadar güzeldi ki duygulandım. Ben de ormanları, ağaçları, doğayı çok seviyordum ama artık Yeşilin Kızı Anne'nin gözlerinden bakacağım.
Yeşilin Kızı AnneL. M. Montgomery · Saltokur Yayınları · 202017,9bin okunma