2021 12. kitabı
Ömür İklim Demir'in Muhtelif Evhamlar Kitabı ile Yapı Kredi Kitabevini gezerken ismi dikkatimi çektiği için elime aldığımda tanışmıştım. Nedendir ki kitabı elimden bıraktığımda üç beş ay boyunda kitapçıları gezerken hep önüme çıktı. Sanki niçin okunmadığını sorarcasına. Gelelim öykülere. İçerisinde on öykü, (birbiriyle bağlantılı diğer iki öyküyü saymazsak sekiz öykü var denilebilir.) Benim en etkilenip sonunu okuduğumda en irkildiğim iki öykü: İçler Dışlar Çarpımı ve Kartela isimki öyküler oldu. Dün gece başladığım kitabı elimden bırakamadığım sebebin şu olduğunu düşünüyorum; yazarın o denli sürükleyici bir üslubu vardı ki bir sayfa daha, bir sayfa daha, peki ya sonra diye diye su içmeyi bile unuttuğum tuhaf bir an geçirdim. Bu, sıradan bir 'sürükleyiciydi, akıcıydı' yorumlarından gerçekten değil. Yazarın melankolik havası, seçtiği sözcüklerle her satırsa sizi daha çok çekiyor içine. Bu arada kitapların tasarımları gerçekten dikkatimi çeker. Kapağını çevirdiğimde kitap kapağı fotoğrafını da Ömür İklim Demir'e ait olduğunu görünce ufak bir gülümsedim. Şöyle ki; sanki her satırıyla, şekliyle, hikayesiyle, havasıyla, çekiciliğiyle o kitabın ev sahipliğinin çok güzel bir şekilde altından kalkmış olduğunu görüyorum.
Muhtelif Evhamlar KitabıÖmür İklim Demir · Yapı Kredi Yayınları · 20239,2bin okunma