Herkese merhaba!
Yazarı Birimiz Yalan Söylüyor kitabıyla tanımıştım ve önce onu okumak istiyordum ancak şansıma kitabın baskısı olmayınca bunu almak istedim. Kesinlikle aldığım için pişman değilim! Polisiye okumayı çok seven bir insanım ama genelde okuduğum kitaplarda her zaman bir başkomiser olur. Bunda başkomiser yoktu, liseli ikiz kardeşler annelerinin yaşadığı bir sorundan dolayı anneannelerinin yaşadığı kasabaya gidiyorlar.
Hikayenin ilgi çekici kısmı burada başlıyor. Çünkü anneannelerinin yaşadığı kasaba annelerinin eğitim gördüğü ve küçüklüğünü yaşadığı kasaba. Ve burada sır tutan ölü ise annelerinin ikiz kardeşi, kızların teyzeleri. Lise balosu zamanı öldürülen teyzeleri. Katil tabii ki tahmin edemeyeceğiniz birisi çıkıyor. Tahmin edilebilir biri olsaydı kitabı aldığıma pişman olurdum zaten .
Kurgu güzel planlanmıştı evet ama liseli gençleri yapabileceklerini düşünmek için onlarla aynı ortamda bulunulması, onların gözlemlenmesi gerekiyor gibime geliyor. Ya da ülkeler arası yetiştirilme tarzından dolayı bana garip geldi bilemiyorum.
Kitabın dili hakkında yorumum ise sadeydi, öyle aşırı süslü kelimeler kullanılmamıştı. Pişman edecek bir kitap değil ama okuduğunuz zaman da sizi başka diyarlara sürükleyebilecek bir kitap da değil. Tavsiye edilir mi? Of course