2021 1. kitabı
Sadece katil kovalamaktan ibaret olmayan polisiye kitaplarını çok severim. Bu kitapta olduğu gibi daha doğrusu Ahmet Ümit kitaplarında olduğu gibi. Hıristiyanlık, Süryanilik, Nusayrilik, Mor Gabriel... Elbette bu kadar değil. Devletin o dönemki Güneydoğu politikaları. Ve beni oldukça şaşırtan bir milliyetçilik tespiti. Kitap okurken eliniz ister istemez telefona gidecek bu sefer çünkü yazar sizi merak ettirecek. Kitap ritüelleri olan bir cinayetle başlıyor. Farklı yollara sapa sapa devam ediyor ama konu bütünlüğünü bozmadan. Bu tarz kitaplarda katili tahmin etmekle uğraşmam kitabın beni katile götürmesini isterim ama bu kitapta katil kendini belli ediyor. Heyecan kaçırıyor mu? Hayır. Çünkü cinayet sebebini tahmin edemiyorsunuz bu sefer. Ayrıca romandaki karakterlerin her birinin iç dünyaları çok ustaca tasvir ediliyor. Bazen Başkomiser Nevzat olup Evgenia'ya koşup gidesiniz geliyor bazen Komiser Ali olup Zeynip'i kıskanıyorsunuz. Bilgi yüklü olması, temposunun yüksek olması ve karakterlerin dünyalarına girebilmesi sayesinde okunması gereken bir kitap.
KavimAhmet Ümit · Everest Yayınları · 201920,7bin okunma