Başkomiser Nevzat #3

Ahmet Ümit
"Genzini yakan koku uyandırdı onu. Bu kokuyu tanıyordu. Yıllarca kapalı kalmış bir kilisenin kokusu. Kilisede yakılan kandillerin, ufalanan taşların, eriyen mermerin, çürüyen ahşabın, yıpranmış sayfaların, küflenen cesetlerin kokusu. Dehşete düşmesi gerekirdi ama sadece çevresine bakındı. Usulca kımıldayan siyah bir leke gördü. Biçimsiz, belirsiz bir leke... Simsiyah bir siluet... Gülümsedi lekeye. 'Mor Gabriel,' diye mırıldandı. Leke yaklaştı, yaklaşınca insan cismine bürünüverdi. Siyahlar içinde bir insan. O insan başucuna geldi, kulağına fısıldadı: 'Beni tanıdın mı?' 'Mor Gabriel/ diye mırıldandı yine. Ağzından Mor Gabriel sözcükleri dökülürken müziği duydu; derinden, çok derinden gelen bir ayin müziği. Bilmediği bir dilde yinelenen tutkulu bir mırıltı, kendinden geçmiş birinin söylediği bir tekerleme. Aynı anda haçı fark etti. Gümüşten bir haç. Adam haçı elinde mi taşıyordu, yoksa göğsünde mi, anlamaya çalışırken, boşluğu ikiye bölen bir parıltı yandı söndü. Bir acı hissetti. Parıltı yeniden yandı söndü, acı kayboldu, bütün bedenine bir rahatlık yayıldı." (Tanıtım Bülteninden)
400 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 2010

Puan vermedi
Öldürmeyeceksin, çünkü öç Tanrınındır
Öncelikle bir polisiye roman olmanın yanında din ve inanışlar üzerindeki araştırmaları, insan ve toplum psikolojisi hakkındaki tahlilleri ile derin bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Öyle ki sıkılmak mümkün değil. Ailesini belki de hayatının anlamını bir cinayet sonucu kaybetmiş Nevzat başkomiser sıradışı bir cinayet ve onun sonuçlarıyla
385 syf.
10/10 puan verdi
Haç kabzalı bıçakla kalbinden 2 kez bıçaklanan Yusuf AKDAĞ. Cesedin yanında bulunan Kutsal kitab- Kitabı Mukaddes ( Yeni Ahit Eski Ahit) Kitabın içinde altı çizilen satır “Uyan Ey Kılıç! Çobanıma, yakınıma karşı harekete geç. Kitabın kenarında ki boşlukta yazan yazı ise oldukça dikkat çekici, maktulün kanı ile yazılmış; “Mor Gabriel” . İlginç ve bir o kadarda akıllıca işlenen bir cinayet bu. Zanlıyı bulmak için çabalayan Komiser Nevzat,Ali ve Zeynep araştırmalarında bir çok kavim hakkında bilgi sahibi oluyorlar, Nusayrilik, Süryanilik.. Ve karşılarına çok ilginç isimler çıkıyor birde, öldürülen başka kişiler. Kavim bir çırpıda okuyup bitebilecek türden bir kitap. Ahmet ÜMİT zekasını konuşturmuş diyebiliriz. Mükemmel bir kurgusu var ve olaylar sizi içine çekiyor. Katil kim merak ede ede kitabın sonuna geliyorsunuz. Üstelik, tahmin ettiğiniz kişi değil, hiç ummadığınız biri katil çıkıyor yani ters köşe olmuş oluyorsunuz. Polisiye sevmeyenler bile okusun, eminim ilginizi çekecektir! İyi okumalar :)
KavimAhmet Ümit · Doğan Kitap · 201018,4bin okunma
9/10 puan verdi
KAVİM/ devletin içindeki teröristler.
Aslında iki gecede bitebilecek bir kitap. Ama ben neredeyse 2 haftadır bitirmeye çalışıyorum. Bunun sebebi kitabın içeriğinden kaynaklı değil benim yoğunluğumdan kaynaklanıyor. Bu kadar yoğun bir tempo içinde inatla kitabı bitirmeyi istedim. Çünkü kurgu o kadar beni içine çekmişti ki yarıda bırakmak ya da bu yoğunluğun içinde kitabı tamamen
10/10 puan verdi
Karanlıkta koşanlar çabuk düşer. Ahmet Ümit Kavim adlı kitabında kabzasında haç olan bir bıçak ile öldürülen bir adamın hikayesini anlatırken bir yandan okuruna düzen ve din gibi önemli ve hassas konuları sorgulatmaya çalışır.Arap Aleviliği, Süryanilik ve Hristiyanlık gibi dini temaların yer aldığı bu öykü, Mardin’den İstanbul’a kadar uzanan hikayesi ve ilgi çekici karakterleri ile okuyucusunu tatmin etmeyi başarıyor. Ahmet Ümit kitaplarını çok seviyorum. Kavim de çok kaliteli sürekleyici doyumsuz bir kitap. Satır aralarında, muhteşem bir aşk hikayesi de var. Bir solukta okuya bileceğiniz harika bir eser. Ben okurken çok keyif aldım. Tavsiye ederim."Keşke yalan da olsa dünyada adalet diye bir şeyin var olduğuna inanabilseydim... #Huzur#Kahve#Kitap#
9/10 puan verdi
Ahmet Ümit'in tarzına alışkın olanları şaşırtmayan bir kitap ama ilk kez bir Ahmet Ümit kitabı ve üstelik polisiye okuyacaksanız oldukça etkilenirsiniz.Kavim , Başkomiser Nevzat ve ekibindekilerin bir cinayeti araştırmasıyla ortaya çıkan araştırdıkça çıkmaza giren serüven dolu heyecanlı bir eseri.Kitabı okuduktan sonra bir çok konu hakkında araştırma yapma isteği duyuyorsunuz. Ayrıca kitap kendi içinde oldukça güzel bilgiler veriyor. Ahmet Ümit bu işi biliyor aslında. Oldukça didaktik bir eser, Kitap oldukça sürükleyici; dili, kurgusu da bir o kadar akıcı.Elinizden düşüremeyeceğiniz kitaplardan birisi diyebilirim. Yazarın akıcı üslubu sayesinde kitaptaki karakterlerden biri oluveriyorsunuz. Herkese tavsiye ettiğim ve edeceğim kitaplardandır...
mistik izler..:
“Şu dünyada iki tür insan vardır. Gördüğüne inananlarla, gördükleriyle yetinmeyip gerçeği arayanlar..”
Ahmet Ümit
Öncesinde yayınlanan iki hikaye kitabını saymayacaksak şayet, Kavim ‘Başkomiser Nevzat’ serisinin ilk kitabı olarak karşımıza çıkıyor. Daha Vefa Lisesi’ndeyken ‘Aman Vermez Avni’ lakabıyla anılan
1/10 puan verdi
Şimdi normalde yarım bıraktığım hatta yarısına bile gelmediğim bir kitaba inceleme yazmamam gerekirdi ama söylemek istediğim şeyler var. Bir kere Ahmet Ümit'in kitaplarının boyutu ortalamanın çok üstünde basılıyor ve bu görüntü bence çirkin. Bir diğer şey de yazı puntosunun çok ufak olması yani eğer bu kitap normal boyutlarda basılsaydı sayfa sayısı 1000'i bulurdu. Ben bu yazardan ilk Patasanayı okumuştum ve gerçekten çok beğenmiştim sonra bu başkomser nevzat serisini okuyayım dedim ama : 1- Çok ağır ilerliyor. 2-Merak duygusu yok. Katilin kim olduğunu ve neden yaptığını zerre merak etmiyorum bu da okuma isteğimi yok ediyor. Bunlar demek değil ki bu kitap kötüdür hayır değildir aksine çok iyi yazılmış bir kitaptır sadece belirttiğim nedenlerden ötürü ben devam edemeyeceğim.
8/10 puan verdi
Ahmet Ümit, yine Türk polisiyesindeki önemini bir kez daha kanıtladı. Kitabın Beyoğlu Rapsodisi ve Patasana'da olduğu gibi okuyucuyu şaşırtan, merak uyandırıcı bir anlatımı var. Diğer kitaplarına nazaran hikayesiyle ve gelişen sıradışı olaylarıyla öne çıkan ve uzun süre aklınızdan çıkaramayacağınız bir roman. Olay örgüsü bol bir hikayeye hazır olun. Kitabı elinizden bırakamayacaksınız.
Puan vermedi
” İçim lunaparka gitmeye hazırlanan bir çocuk yüreği gibi kıpır kıpır. ’’ Diyor kitabında
Kavim
Çok akıcı bir eser İlk sayfadan son sayfaya kadar elinizden bırakamadığınız ve bir yandan da Süryanilik mezhebi hakkında bilgilendiğimiz bir eser ortaya çıkmış. Polisiye severlerin kesinlikle okuması gerektiğine inandığım bir eser.
Yaşamın ANLAM arayışı
Şüphesiz Türk edebiyatında polisiye denince akla ilk gelen yazar Ahmet Ümit’tir. Yine gizemli cinayetler arkasında beklenmeyen bir katil. Göğsünde haç saplı bıçakla öldürülmüş bir adam. Adamın kanıyla satırları çizilmiş bir incil. Istanbul' dan Anadolu'nun derinliklerine kadim dinlerin kadim kiliselerine bir yolculuk. Haç kabzalı bıçakla göğsünden

Ahmet ÜmitYazar · 39 kitap
Ahmet Ümit, 1960’ta Gaziantep’te doğdu. 1983’te Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. 1985-1986 yıllarında, Moskova’da, Sosyal Bilimler Akademisi’nde siyaset eğitimi gördü. Şiirleri, 1989 yılında Sokağın Zulası adıyla yayımlandı. 1992’de ilk öykü kitabı Çıplak Ayaklıydı Gece yayımlandı. Bunu Bir Ses Böler Geceyi, Agatha’nın Anahtarı, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir adlı polisiye öykü kitapları izledi. Hem çocuklara hem büyüklere yönelik Masal Masal İçinde ve Olmayan Ülke kitapları ile farklı bir tarz denedi. 1996’da yazdığı ilk romanı Sis ve Gece, polisiye edebiyatta bir başyapıt olarak değerlendirildi. Bu romanın ardından Kar Kokusu, Patasana ve Kukla yayımlandı. Bu kitapları Ninatta’nın Bileziği, İnsan Ruhunun Haritası, Aşk Köpekliktir, Beyoğlu Rapsodisi, Kavim, Bab-ı Esrar, İstanbul Hatırası, Sultanı Öldürmek,Beyoğlu’nun En Güzel Abisi ve Elveda Güzel Vatanım adlı kitapları izledi. Ahmet Ümit’in, İsmail Gülgeç’le birlikte hazırladığı Başkomser Nevzat-Çiçekçinin Ölümü ve Başkomser Nevzat-Tapınak Fahişeleri, Aptülika (Abdülkadir Elçioğlu) ile birlikte hazırladığı Başkomser Nevzat-Davulcu Davut’u Kim Öldürdü? ve Bartu Bölükbaşı ile birlikte hazırladığı Elveda Güzel Vatanım-İttihatçıların Yükselişi adlı çizgi romanları da bulunmaktadır. Eserleri yirminin üzerinde yabancı dile çevrilmiştir. Yazarın tüm yapıtları Everest Yayınları tarafından yayımlanmaktadır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.