Mutluluğa bir başkaldırı
2020 13. kitabı
♔ ᥴꫀ𝘴ꪊ𝘳 ꪗꫀꪀ𝓲 ᦔꪊꪀꪗꪖ ♔ • Mutluluğa bir başkaldırı Cesur Yeni Dünya. • Satirle öngörünün birleştiği, kendi distopyasını yaratan bir ütopya. Teknolojinin tek gerçeklik, duyguların ise uzak durulması gereken kavramlar olduğu bu gelecekte Ford, Tanrı’nın yerini almıştır. Aile kavramının yozlaşma göstergesi olarak algılandığı bu çağ, Soma adı verilen hap sayesinde herkesin mutlu ve hayattan keyif aldığı bir sistem üretir. Hiç kimse daha önce beraber olduğu kişiyle bir kez daha beraber olamaz çünkü “herkes herkes içindir” düşüncesi hakimdir. • Aslında, uzaktan kulağa çok hoş geliyor. Her zaman mutlusunuz, son teknolojiler elinizin altında, özgür sex, özgür yaşam... • Kitabı okumak beni kendimi sorgulamaya itti fazlasıyla. Gerçekten mutlu olsak her zaman yine de mutlu olur muyuz? • Çektiğimiz acılar, hissettiğimiz o kötü duygular, endişeler, kalp sancıları hepsi bi bütün aslında. Mutlu olmak için mutsuz, mutsuz olmak için de mutlu olmamız gerekiyor. • Çoğu zaman hayatımda her şey yolunda gidince durup düşünüyorum “ her şey yolunda lan bu işte bi terslik var” jsjsj. Umarım size de oluyordur bu çünkü yalnız kalmak istemem • İnsanoğlunun acıya da ihtiyacı var aşka da, ağlamaya da ihtiyacı var gülmeye de. Çaresiz olmaya da ihtiyacı var yeni fikirler üretmek için, edilmeye de ihtiyacı var güçlü olmak için. Yani hiç bi duygunuzu görmeden gelmeye çalışmayın. Saklamayın atmayın içinize. Doya doya yaşayın ve sonra öğrenin bir şey. Hayatın matematiği bu bence. • Daha çook derin konulara girilir bu kitap üzerinden fakat şimdilik bu kadarını paylaşıyorum sizi sıkmamak için. •Her zaman olduğu gibi yana kaydırarak favori alıntılarımı görebilirsiniz. • Umarım siz de severek okursunuz. Eğer daha önceden okuduysanız da yorumlarda fikirlerinizi bekliyorum. • Puanım: 10/9 #cesuryenidünya #bravenewworld #book #kitap #kitapönerisi #kitaptavsiyesi #kitapsözleri
Cesur Yeni DünyaAldous Huxley · İthaki Yayınları · 202173,1bin okunma