Birilieri doğar, yaşar ve ölür ama eğer yazarsa ve müthiş eserleri kaleme aldıysa hep yaşar. Canım Jack London sen hep çok yaşa. Özgürlüğün yazarı olabilir misin acaba? Karakterlerinin sevgi ve şefkate aç olmasının senin sevgiye ve şefkate ihtiyacından mı kaynaklanıyor? Beyaz Diş kitabı Vahşetin Çağrısı'nın devamı mıdır? Jack London bu kadar güzel yazmayı nerden öğrendi?
Beyaz Diş kesinlikle bir kurdun mücadelesini anlatmıyor. Sevginin, şefkatin gücünü, İnsanın insanla mücadelesini, insanın doğayla mücadelesini, insanın Tanrıyla mücadelesini, özgürlüğü anlatıyor... Bu vahşilik,güç,çeviklik,akıl ve sadakat her kurtta bulunmaz sevgili Beyaz Diş...
Jack London okumaya Vahşetin Çağrısı ile başlamıştım ve o kitap beni o kadar çok etkilemişti ki...Ve Vahşetin Çağrısı'nda Buck'ı nasıl sevdiysem çok daha fazla sevdim Beyaz Diş'i.
Vahşetin Çağrısı'na benzeyen bir roman fakat anlatım daha da derinleşmiş diyebilirim. Konusu gercekten cok guzel insanların empati yaparak dersler cikartabileceğini dusunuyorum. Sonunda ağlamadan kendini tutanlara tebrikler...Keyifli okumalarınız olsun Sevgili okur