···Okunma: 30 Aralık 2020 21:39 Dili inanılmaz akıcıydı. Hiç zorlanmadan okuyabilirsiniz. O kadar güzel betimlemeler olmuş ki, sahne direk gözümün önünde eksiksiz bir biçimde canlanıyordu. İçerik açısından; Fizik, Felsefe, Psikoloji, İstatistik, Olasılık ile ilgili verdiği bilgiler gayet yeterli ve herkesin anlayabileceği düzeyde verilmiş. İstatistik ve Olasılık bilgilerinde fenomenin Matematik hesaplarına kadar yapılması gözümde canlandırdığım sahnelere çok yardımcı oldu. Onun dışında:
(spoiler)
Nava'nın aksiyonlu yaşamı biraz mübalağalı olmuş. CIA ajanı olsa da altı tane izbandut adamı birden kimsenin indirebileceğini düşünmüyorum.
David Caine'nin kumar bağımlılığı çok güzel anlatılmış. Kitabı bitirdiğimde kumara başlayasım geldi.
DaSouza'nın piyangoyu kazandıktan kısa bir süre sonra ölmesine çok üzüldüm.
Jasper'in şizofrenisi ve kitabın sonunda satrançla bunu yenmeye çalışmasına güzel bir bakış açısı getirilmiş.
Tversky ve Dr. Jimmy'nin ettiklerini bulmalarını çok anlamlı buldum.
Betsy ve Julia... "O Betsy'nin Julia Teyze'si." Çok duygulandım. Kelime bulamıyorum, o derece çok duygulandım ve üzüldüm. Caine'nin hastanede karşılaştığı küçük Elizabeth'in kitap sonunda Martin Crowe'nin lösemi hastası kızı Betsy çıkması ve Julia'nın da onun teyzesi olması ters köşe yaptı.
Martin Crowe'nin kızı için her türlü deliliği yapabilecek kadar gözü kara birisi olması ve David Caine'nin epilepsi atakları o kadar iyi betimlenmiş ki, okumadım, YAŞADIM!
Kısacası tavsiye ederim. "Mutlaka okumalısınız." diyebileceğim kitaplardan.