2021 1. kitabı
Selam. 2021'in ilk kitap yorumuyla geldim. Kalemini sevdiğim Brenda Novak'ın bizde çıkan son kitabı Umut Mevsimi'ni, çıkacağını duyduğum andan itibaren çok merak ediyordum ve bir çırpıda okuyup bitirdim. #kitabınkonusu Presley ayrıldığı kasabaya yani Whiskey Creek'e iki yıl aradan sonra geri döner fakat yanında küçük oğlu Wyatt ile birlikte ve tamamıyla değişmiş olarak. Yeni bir iş, yeni bir hayat için kolları sıvar lakin Presley'in çok önemli bir konuda! gizlediği bir sır var ve bu sırra ablası Cheyenne de dahil. Arkadaşlar öncelikle size yazarın bütün kitaplarında özellikle toplumsal bir konuya değindiğini ve benim de bu duyarlı hareketini çok sevdiğimi, taktir ettiğimi belirtmek isterim. Mesela çocuk kaçırma vs gibi... Amma velakin bu kitabında değindiği konu beni rahatsız etti o yüzden kitabı okumak benim için zor oldu. Değindiği konuya gelecek olursak; suni döllenme. Daha önce kulak aşinalığı olarak duyduğum bu konuyu kitap sayesinde ayrıntılı! olarak öğrenmiş oldum ama bana hiç doğru gelmeyen bir konu oldu. Özellikle rahatsız olduğum konuya değindiğime göre sırada Aaron ve Presley var ki ben bu ikilinin hikayesini sevdim ama diğer konuya o kadar yer verilmiş ki hikaye bana yetersiz geldi, tam olarak onlara odaklanamadım. Tam "tamam bir şeyler yoluna giriyor" derken Cheyenne veya bir başkası Presley'in aklını karıştırıyor, Aaron hatta kendisine karşı güvensizliğini daha da arttırıyor! Aaron'u bu kitapta sevdim ve samimi buldum, keşke bu çifti daha çok ön plana çıkarsaydı yazar. Bu kitapta Cheyenne için diyebileceğim, kendi hikayesinin anlatıldığı kitapta ne kadar sevdiysem bu kitapta o kadar sevmedim olur! Hele Aaron'dan istediği konu! Her bakımdan çok saçma ve tehlikeli buldum, yok yani ömür boyu Dylan'ın bunu anlamayacağına nasıl inandırdı kendisini aklım almıyor! Sürekli Dylan için dedi ama kendisi için daha çok istedi! Sıradaki kitapta ne olacak inanın çok merak ediyor aynı zamanda Dylan umarım öğrenmez diyorum. Yazarın kalemiyle tanışmadıysanız eğer, bu kitapla tanımanızı önermem çünkü gerçekten çok sevdiğim bir yazar ama bu kitabını maalesef ki sevemedim.
Umut MevsimiBrenda Novak · Martı Yayınları · 2020106 okunma