···Okunma: 15 Ekim 2020 23:28 Kitabın sade bir dili var ancak anlatım tarzı güçlü. Yavaş ilerliyor ama bir taraftan da merak uyandırıyor. Taşralı bir baba ile şehirde yaşayan oğlunun istenmeyen bir hastalıktan dolayı sık sık görüşmesi var. Oğlunun babasına ziyaretleri sırasında, yolculukta aklından geçenler, babasına ve hayata dair düşünceleri işlenmiş. Yolculuk esnasında dinlediği türkülere özel bir önem verilmiş çünkü kahramanın ruh halini yansıtıyor ve söyleyen sanatçının adı dahi belirtilmiş. Hasta ve yaşlı bir adama eşinin hizmeti ve sevgisi ise tam olarak Anadolu kadınının ekseri durumunu ortaya koymuş diye düşünüyorum. Çoğumuzun kendimizden bir parça bulacağımız, duygulu bir eser.
Bazı kısımlarda anlatılan olayların gerçekliği ise tartışılır. Babanın parktaki havuza düşmesi ve kalabalık bir ortam olmasına rağmen yardımına kimsenin koşmaması olayı bana inandırıcı gelmedi.
Son olarak; Hasan Ali Toptaş hakkında son günlerde yaşanan tatsız olaylar yazarın bundan sonraki kariyerini olumsuz etkilese de bir müddet sonra bunlar unutulup gidecektir diye düşünüyorum. Malum ülkemizde işler böyle.