Aşk ve Gurur
2020 10. kitabı
Okunma: 05 Aralık 2020 19:46
Bundan 2 sene önce yine bir hevesle elime bıraktığım romana bu sene bir şans verip bitirme kararı aldım. Bu karar sonucu kitabı 2,5-3 günde okuyup bitirdim.Olaylar biraz ağır işlediği için okuyucuda yarıda bırakma isteği uyandırıyor. Biraz sabırlı davranırsanız ilerleyen sayfalarda romandan zevk almaya başlayacaksınızdır. Asıl adı Gurur ve Önyargı olan bu kitabın Aşk ve Gurur ismiyle basılmış olmasını yanlış buluyorum. Aşk ve Gurur başlığı biraz yanıltıcı oluyor çünkü kitabın içinde aşktan, romantizmden bahsedilen sayfaların sayısı kısıtlı. Gurur ve Önyargı ismine dayanarak bir eleştiri yapacak olursam romanda bu konu gayet güzel işlenmiş. Romanda beni rahatsız eden şey ana karakterlerin biraz geride kalması oldu. Yan karakterlerin hikayelerine, yaşamlarına ve diyaloglarına çok fazla yer verilmiş. Ana karakterlerin hikayesi kitabın sonunda oldubittiye getirilmiş. Yan karakterlerin hikayesi daha kısa ve yüzeysel işlenip ana karakterler detaylı bir şekilde işlense o zaman tek kelimeyle “muhteşem” bir roman derdim. Elizabeth ve Darcy’nin birlikte neler yaptıklarını, neler konuştukları, nasıl vakit geçirdiklerini ve aşklarını daha çok okumak isterdim. Roman beni bu konuda tatmin edemedi. Okunması zor ama okunmalı diye düşünüyorum.Herkese iyi okumalar.
1000Kitap Gerçek Okurlar
Aşk ve GururJane Austen · Yason Yayıncılık · 201597,7bin okunma