Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi adlı kitap, insanın evrimsel sürecini, geçmişteki başarılarını ve gelecekte karşılaşabileceği radikal değişimleri ele alan, oldukça merak uyandıran ve düşündürücü bir çalışma olmuş..
1914'te Rus asilzadeleri, devlet görevlileri ve işadamlarından oluşan 3 milyonluk nüfus, 180 milyon işçiye ve köylüye hükmetti. Rus elitleri çıkarlarını korumak adına nasıl beraber hareket etmeleri gerektiğini çok iyi bilirken, 180 milyonluk halk kitlesi etkili işbirliği kurma kabiliyetinden yoksundu. Öyle ki elitler çoğu zaman tüm emeklerini, hükmettikleri 180 milyonun işbirliği yapabilmesini engellemek için harcıyordu.
Ölümden sonra bizi bekleyen bir cennet de yoktur ve cenneti dünyada yaratıp , birkaç teknik zorluğu aşmayı başarırsak sonsuza dek bu cennette yaşayabiliriz .