Feministler ve “Anıtsayaç” Manipülasyonu
İlker BASAN
Anıtsayac.com, son yıllarda Türkiye’de dikkat çeken sitelerden biri. Medyada kadın cinayetleri sayısı verilirken atıf yapılan, feminist örgütlerin argümanlarının istatistiksel dayanağı olan, kadın ve toplumsal cinsiyet üzerine çalışmalarda kadın cinayetleri verisi olarak kullanılan, pek çok feministin de sosyal medya he saplarının biolarına yazdıkları cinayetleri ” site; “kadın cinayetlerinde öldürülmüş kadınların anısına açılmış bir “dijital anıt olma iddiasında. Sitede sene sene ayrılmış bir şekilde kadın cinayetlerinde öldüğü iddia edilen kadınların isimleri yer almakta. İsmin üzerine tıklandığında da katilin kim olduğu, maktulle ilişkisi, öldürülme şekli, cinayetin nedeni gibi ayrıntılara ve cinayet hakkında bir linke ulaşılıyor. Peki, bir cinayet “kadın cinayeti” kabul edilebilmesi için nasıl bir kritere tabi tutuluyor?
İlk kez feminist yazar Diana E.H. Russell tarafında “Kadınların erkekler tarafından, kadın olduklarından dolayı öldürülmesi” şeklinde tanımlanmış olan kadın cinayeti terimi modern kullanımda genel olarak “Kadınların (veya kızların), kadın veya kız oldukları için kasıtlı olarak öldürülmeleri" şeklinde tanımlanıyor. Yine sitede açıklamalar bölümünde kadın cinayetleri kıstasları hakkında “Kadın cinayetleri verileri derlenirken, aile içi şiddet dışı veya kadına yönelik olmayan cinayetleri listeye almadık” ifadesini kullanıyor. Ancak veriler incelendiğinde durumun böyle olmadığı açıkça görülüyor.
Site sahipleri nedeni bilinmeyen ölümleri, intiharları, taksirle işlenmiş cinayetleri, kadına yönelik olmayan saldırılar sonunda meydana gelen ölümleri, hatta kimi zaman ölmemiş, saldırıya uğramamış kadınların isimleri dahi listeye alıyor. Bu “kadın cinayeti” olarak tanımlanmaması gereken ölümlerin
Her profilinize girdiğimde o kadın ismini görünce kendime geliyordum...!!!❤️👩💼👩💼
HER ŞEYDEN ÖNCE RAHMETLE ANIYORUZ...!!! anitsayac.com
Veeğğ güya bugün bizim günümmüş hemcinsim yolun ortasında ölümünü bekliyor bende burda a-a-a dünya 8 mart kadınlar GÜNÜMÜ kutlayayım saçma saçma saçma KADINLAR GÜNÜ BUGÜN DEĞİL HER GÜN..... HER KADININ O KÖPEK SOYUNDAN OLAN İNSAN ELİNİ KOLUNU SALLAMAYA HAKKI VAR....!!!!
KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN