Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
İmam Abdullah b. Mübarek'e, ne zamana kadar ilim taleb edeceksin? denildi. O da şöyle cevap verdi: - "Ölünceye kadar. Kim bilir belki de faydalanacağım kelimeyi henüz yazmamış olabilirim."
İmam İbni Abdi'l-Berr'in İbnü Ebi Gassan'dan rivayet ettiği şu söz onlardan biridir: "Öğrenmeye devam ettikçe âlim kalırsın. Terkettiğinde cahil olursun."
Reklam
NURCULAR KABRE İMANLA GİRERLER, CENNETLİKTİRLER (!) (hâşâ)
...işaret ve beşaret-i Kur'aniyede ifade eder ki: "Risale-i Nur dairesi içine girenler, tehlikede olan îmanlarını kurtarıyorlar ve îmanla kabre giriyorlar ve Cennete gidecekler." diye müjde verirler."(1) Evet, Risale-i Nur'un bu dehşetli zamanda kazandırdığı iki netice-i muhakkakası (iki kesin sonuç), her şeyin fevkindedir, Başka şeylere ve makamlara ihtiyaç bırakmıyor. Birinci Neticesi: Sadakat ve kanaatla Risale-i Nur dairesine giren, îmanla kabre gireceğine gayet kuvvetli senetler var.(2) ...kerametkârane ve takdirkârane İmam-ı Ali'nin (RA.) üç ihbarı ve keramet-i gaybiye-i Gavs-ı Azam'daki (K.S.) tahsinkârâne ve teşvikkârâne beşareti ve Kur'an-ı Mu'ciz-ül-Beyan'ın kuvvetli işaretle o hâlis şäkirdler ehl-i saadet ve ashab-ı Cennet olacaklarına müjdesi pek kat'î isbat ederler.(3) İşârât-ı Kur'aniye'nin, yirmialtıncı âyetinin fefi'l-cenneti hâlidîne sırrıyle, "Risale-i Nur talebeleri, îman ile kabre gireceklerdir" tebşîratının...(4) 1- Tarihçe-i Hayat, 277. 2- Tarihçe-i Hayat, 312. 3- Tarihçe-i Hayat, 319. 4- Kastamonu Lâhikası, 47.
Sayfa 278 - Süleymaniye vakfıKitabı okuyor
Bismilləhir Rahmənir Rahim
İmam Hüseynin (ə) hərəkatı belə bir hərəkat idi. Buyurdu ki, yalnız babamın ümmətinin işlərini islah etmək üçün qiyam edirəm. Həmçinin belə buyurdu: “Kim Аllаhın hаrаmını hаlаl еdən, Аllаhın əhdini pozan, Pеyğəmbər sünnəsinə qarşı çıxan, Аllаhın bəndələrinə qarşı günаh, fəsаd və düşmənçilik еdən zalım bir hökmdаrlа üzləşsə, əməli və yа sözü ilə ona еtirаz еtməsə, Allahın haqqıdır ki, bu şəxsi də o zalımı daxil etdiyi yerə (cəhənnəmə) daxil etsin". Yəni kimsə fəsad və zülm mərkəzini görüb laqeyd otursa, Allah-Taala yanında onunla bir tutulacaq.
Bismilləhir Rahmənir Rahim
Bir dəfə Harun Bəni-Haşimi susdurmaq və onların iddialarına son qoymaq üçün Musa ibn Cəfərə (ə) dedi ki, Fədəkin sahəsini müəyyən et, onu sənə qaytarım. İmam əvvəlcə bundan imtina etdi, sonra buyurdu ki, hamısını versən, alaram. O dedi ki, çox yaxşı, hüdudlarını müəyyən et. Maraqlıdır ki, imam onun hüdudlarını təyin edərək deyir: "Bir tərəfi Ədəndir". Bunlar Mədinədə, ya da Bağdadda oturub söhbət edirlər. Deyir ki, bir tərəfi Ərəbistan yarımadasının sonu olan Ədəndir. Bunu deyəndə Harunun rəngi dəyişdi. Sonra buyurdu ki, bir tərəfi Səmərqənddir. Bu zaman Harunun rəngi qızardı. Buyurdu ki, üçüncü tərəfi Tunisdir. Bu zaman Harun əl-Rəşidin rəngi qaraldı. Dedi ki, maraqlıdır! Sonra buyurdu ki, dördüncü tərəfi dənizlərin kənarı, adalar, misal üçün, Aralıq dənizidir və sair. Harun əl-Rəşid dedi ki, bəs bizə nə qaldı; onda qalx gəl, mənim yerimdə əyləş. İmam Kazim (ə) buyurdu: "Sənə dedim ki, hüdudlarını təyin etsəm, qaytarmayacaqsan".
Çalışma Hayatının Ve Umumiyetle Muvaffak Olmanın Kanunları 1
- Çalışmak için müsait gün ve saat bekleme. Bil ki her gün ve her saat çalışmanın en müsait zamanıdır. - Çalışmak için müsait yer ve köşe arama. Bil ki her yer ve her köşe çalışmanın en müsait yeridir. - Bir günde ve bir zamanda yapman lazım gelen bir işi, bir dersi, bir vazifeyi ertesi güne bırakma. Zira her günün derdi gibi işi de kendine yeter. - Bir zamanda yalnız tek bir iş yap, yalnız bir ders,bir kitap, hatta bir fasıl üzerinde çalış. Ta ki dikkatin ve kuvvetin yayılıp zayıflamasın. Bir zamanda birden fazla iş yapayım diyen, hiçbirini tam ve temiz yapamaz. Dünyaca tanınmış olan büyük İslam mütefekkiri İmam-ı Gazali'ye İhya-i Ulum adlı muazzam eserini nasıl bir çalışma ile vücuda getirdiğini sormuşlar. "Bir zamanda yalnız bir fasıl,bir bahis,bir mesele üzerine çalıştım." demiş. - Başladığın bir işi,bir dersi,bir kitabı, bir vazifeyi yapıp bitirmeden başka bir işe derse kitaba ve vazifeye başlama yarıda kalan iş başlanmamış demektir.
Reklam
Hz. Ali (r.a.) buyuruyor: "Allah katında en büyük hatâ, yalan söylemek ve en büyük pişmanlık, kıyamet günündeki pişmanlıktır." Ömer b. Abdülâzîz "Gömleğimi sırtıma aldım alalı yalan konuşmadım" demiştir.
Biddat ehli.
Oğlu Abdullâh, “es-Sunne” adlı eserinde İmâm Ahmed’e kaderi inkâr eden Kaderiyye Fırkası ve bunların arkasında kılınan nama- zın hükmüyle alâkalı sorulan sorular hakkında bir bâb açmış veşunları nakletmiştir: “Allâh rahmet etsin, babamı şöyle derken işittim: “Kaderiyye, Mu’tezile ve Cehmiyye’nin arkasında namaz kılınmaz.” “Bir keresinde de babama Kaderî’nin arkasında namaz kılınıp kılınmayacağını sordum. Bana: “Eğer bunun için insanlarla cedel- leşiyor ve buna davet ediyorsa, ardında namaz kılmayız dedi.” “Allâh kendisine rahmet etsin, babamı işittim ki, Alî İbn’ul Cehm, babama Kaderîlik ile ilgili konuşanların kâfir olup olmadıklarını sordu. Babam da şöyle dedi: “Eğer ilmi inkâr ederse, Azîz ve Celîl olan Allâh ilmi yaratıp bilmeden önce “Âlim” değildi”, derse Azîz ve Celîl olan Allâh’ın İlmini inkâr etmiştir. İşte bu kimse kâfirdir.”
Sayfa 69 - NedaKitabı okuyor
GAYB MESELESİ
Gaybı Allah bilir ama Nur Risaleleri'nden yaptığımız bu alıntılardan, evliyanın gaybı bildiği sonucu çıkmaktadır.(Hâşâ) Nitekim bu kanaat Nur Risaleleri'nde açık olarak belirtilmiştir: Madem Hz. Ali (R.A.) "ene medînetu'l-'ilmi ve 'aliyyun babuha" hadisine mazhardır. Hem madem Şah-ı Velayet ünvanını alarak
Sayfa 216 - Süleymaniye vakfıKitabı okuyor
784 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
50.Mektup
"Dünya, görünüşde çok tatlıdır ve güzel sanılır. Hakîkatte ise, öldürücü zehirdir. İşe yaramaz bir maldır. Ona bağlananlara, tutulanlara, kurtuluş yoktur. Onun öldürdükleri leş olur. Aşıkları deli olur. Dünya, yaldızlanmış pislik gibidir. Şeker kaplanmış zehir gibidir. Aklı olan, bu bozuk mala gönül kaptırmaz. Âlimler buyuruyor ki, "Bir kimse, ölürken malının zamanın en akıllısına verilmesini vasiyet etse, zâhide vermek lâzımdır." Çünkü zâhid, dünyâya rağbet etmez, özenmez, üzerine düşmez. Dünyâya düşkün olmaması, aklının çok olduğunu gösterir." (Mektubat, 50. Mektup)
Mektubatı Rabbani - 2.Cilt
Mektubatı Rabbani - 2.Ciltİmam-ı Rabbânî · Kitap Kalbi Yayıncılık · 202266 okunma
Reklam
800 syf.
·
Puan vermedi
Bir Mektubu
232.MEKTUP MEVZUU: Dünyanın hakikati onun süslerinin çirkinliği bu düşük dünya muhabbetinin izale çaresi.. Bu münasebetle bazı hususların beyanı.. *** NOT: İMAMI RABBANİ Hz. bu mektubu, Hanlar Hanına yazmıştır. *** Noksan sıfatlardan münezzeh olan Allah: dünyanın hakikatini, onun süslü şeylerinin çirkinliğini, onun düşük evsaflı yaldızlı
Mektubat-ı Rabbani Tercümesi 1. Cilt
Mektubat-ı Rabbani Tercümesi 1. Ciltİmam-ı Rabbânî · Kitap Kalbi Yayıncılık  · 20228 okunma
848 syf.
·
Puan vermedi
İmam Rabbani Hazretlerinden Nasihatler
Ey oğlum! Bu zemânınız fırsatdır. Fırsat da, büyük ni’metdir. Sıhhat ile ve üzüntüsüz geçen vaktler, bulunmaz ganîmetdir. Her sâati Allahü teâlâyı zikr etmek ile geçirmelidir. Resûlullaha uygun olan her iş, hattâ alış-veriş bile zikr olur. O hâlde, her hareketin, her duruşun, Resûlullaha uygun olması lâzımdır. Böylece, hepsi zikr olur.
Mektubatı Rabbani - 5.Cilt
Mektubatı Rabbani - 5.Ciltİmam-ı Rabbânî · Kitap Kalbi Yayıncılık · 20224 okunma
848 syf.
·
Puan vermedi
Belaya Sevinmek
Hazret-i Ömer buyurdu ki: Bana bir bela gelirse, üç türlü sevinirim: 1- Belayı Allahü teâlâ göndermiştir. Sevgili gönderdiği için tatlı olur. 2- Allahü teâlâya, bundan daha büyük bela göndermediği için şükrederim. 3- Allahü teâlâ, insanlara boş yere, faydasız bir şey göndermez. Bir belaya karşılık, ahirette çok nimetler ihsan eder. Dünya belaları az, ahiretin nimetleri ise, sonsuz olduğundan, gelen belalara sevinirim.
Mektubatı Rabbani - 7.Cilt
Mektubatı Rabbani - 7.Ciltİmam-ı Rabbânî · Kitap Kalbi Yayıncılık · 20223 okunma
832 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
İmam Rabbani Hazretlerinden Önemli Bir Uyarı
Bu büyüklere tâbi olmak için çaba harcayınız. Hem ne kadar mümkün ise, o kadar.. Bu tabi olmaya menfi mânâda tesir edecek her ne var ise, onu da bırakarak. Bir ayet-i kerime meali: – "Elçiye ancak tebliğ vazifesi vardır." (29/18) İbarelerde, sizin bu şekilde açılmanız, beni şöyle bir tevehhüme attı: Bu tahayyülat (hayaller), sizi o büyüklere uymaktan çıkaracak gibidir; kendi keşfine tâbi olanlardan edecek gibidir. Böyle bir şeyin olmasından Sübhan Allah'a sığınırız. Kezâ, nefislerimizin şerlerinden ve amellerimizin kötülüğünden de... Şeytan, kuvvetli bir düşmandır. İnsan için gereklidir ki, nefsine vakıf buluna... Tâ ki, doğru yoldan çıkıp başka yollara sapmaya. *** Düşünülen bu ne belâdır!.. Ayrılık müddeti henüz bir seneye varmadan, ihtiyatlı hareket edip sünnet-i seniyeye mutabakat ederek, ehl-i sünnet yoluna tutunmaktan zühul (dalgınlıkla yanılıp unutma) vâki olmuş. Kurtuluşu, bu büyüklere uymaya inhisâr etme durumu sizde vardı. Halbuki siz, hayali işlerinizi kendinize mukteda (kendisine uyulan) kılmakta, onlar üzerine de çokça teferruat çıkarmaya bakmaktasınız. ***
Mektûbât-ı Rabbânî Cilt 1
Mektûbât-ı Rabbânî Cilt 1İmam-ı Rabbânî · Semerkand Yayınları · 201224 okunma
832 syf.
·
Puan vermedi
Mektubatı Rabbaniden Bir Mektub
İMAMI RABBANİ Hz. bu mektubu, Mir Muhammed Numan'ın çocuklarından birine yazmıştır. *** Âlemlerin Rabbı Allah'a hamd olsun. Salât ve selâm Seyyid'ülmürselin'e ve onun pâk âlinin tümüne.. *** Bil ve mütenebbih ol, Senin saadetin, hatta bütün âdemoğullannm saadeti, felahı ve halâsı., evet bütün bunların her biri, Yüce Sultan Mevlâ'yı zikretmelerindediı. İmkân nisbetinde, bütün vakitler, şanı yüce Allah'ın zikri ile dolmalıdır. Bir anı dahi, gafletle geçirmek caiz değildir.
Mektûbât-ı Rabbânî Cilt 2
Mektûbât-ı Rabbânî Cilt 2İmam-ı Rabbânî · Semerkand Yayınları · 201217 okunma
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.