"Kitaplarını yoldaşın kıl. Sandıkların ve rafların senin keyifli alanların, bahçelerin olsun. "
....
"İnsanın okuyabileceğinden daha fazla kitap satın alması, ruhun sonsuzluğa uzanışından başka bir şey değildir ; bizi yok olup giden hayvanlardan üstün yapan tek şey bu tutkudur. "
Stefan Zweig den muhteşem bir öykü daha, bir egonun bir gücün maddi ve manevi olarak çöküşünü anlatan çok güzel bir eser. Okurken keyif alarak okudum. Çevirisi oldukça başarılı . Kitap her noktasında sizin yaşamınıza katkı sağlayacak olaylar barındırıyor.
Kısaca Şatafatlı bir hayattan dibe vurmak ve sonunda yalnızlık...
Bir Çöküşün ÖyküsüStefan Zweig · Koridor Yayıncılık · 202091,8bin okunma
Bir kadının duygularını, hislerini bu kadar güzel anlayabilen ve yorumlayabilen başka birine rastlamadım ben; (gerçek hayatta bile :) Üstelik bir erkek gözüyle bu yorumları katabilmesi sanırım neden bu kadar iyi bir yazar olduğunu kanıtlıyor. Çok çok önemli gözlemler, incelemeler içeriyordu bu kitap bence..
Farklı bir gözle bakabilmek, olayları bir de kadın gözüyle anlayabilmek için özellikle tavsiye edilir :)