İyi ve tesirli bir konuşma yapmak için öneriler: 1- Yetki sahibi olduğun bir konu seç. 2- Konuşma ile ilgili hatırına gelen bütün soruları alt alta bir kâğıda yaz. 3- Bunlara tam cevap veremiyorsan, daha tam hazır değilsin demektir. Hazırlıklarını tamamlamaya bak. 4- Birden bütün ayrıntılara girme. 5- Söylemek istediğin şeyleri önem sırasına göre sırala. 6- En son söyleyeceğin şeyi kısa ve hatırda kalacak şekilde iyi seçilmiş olmasına dikkat et. 7- Ortaya koyacağın fikir ve rakamlar doğru olmalıdır. 8- Daima olumlu düşünceler, yapılan ve yapılacak işler, ümitler konuşmanın ağırlık merkezini teşkil etmelidir. 9- İyi kelimeler seç ve konuşmanı mümkün olduğu kadar buda! 10- İyi konuşmaları, iyi yazıları dikkatle oku. Onlar senin üslûbunun oluşumunda, sen farkında olmadan, sana yardım ederler. 11- Konuşurken papağan gibi konuşma! Konuşmada renk ve canlılık bulunsun. 12- Kopya ve taklit etme. Hatalarından öğren. 13- Konuşma senin değil, bizzat sen olmalıdır. 14- Orada burada bir kelimeyi yanlış söyledin, hata ettin diye üzülme. İyi bir konuşma hataları az olan değil, meziyetleri çok olan konuşmadır.
Sayfa 181 - Alfa·Kitabı okuyor
Çok heyecanlı, öfkeli, neşeli veya kederli olduğu zamanlarda insan istediğini pek güzel söyler. Mesela yolda giderken ayağınızı bir taşa çarpsanız, en büyük kalabalık içerisinde bile acınızı ifade edecek kelimeyi bulmakta güçlük çekmezsiniz. Şu halde, toplum önünde konuşabilmenin en önemli şartı insanın kendini unutması ve yalnız konuşacağı konuyu, topluma vereceği şeyleri düşünebilmesidir.
Sayfa 174 - Alfa·Kitabı okuyor
Reklam
İyi dinleyen bir insan ise düşünce hızını faydalı olarak kullanmasını bilir. O geriye kalan fazla düşünce zamanını devamlı olarak söylenen şeye uygular. Konuşmacının söylediği veriler doğru mudur? Acaba bu söylenenden bütün bir tabloyu elde edebiliyor muyum, yoksa o bana yalnız kendi görüşünü ispat edecek şeyler mi söylüyor?
Sayfa 170 - Alfa·Kitabı okuyor
Üniversitelerdeki ilk siyasi cinayet: Orhan Yavuz
Doç. Dr. Orhan Yavuz adını günümüzdeki üniversite öğrencileri ve genç akademisyenler muhtemelen hatırlamayacaklardır. Orhan Yavuz 15 Haziran 1977 sabahı, Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi içindeki
174 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
BU KİTABI YAPAY ZEKA YAZ(MA)DI MI? ~ BURAK YAKA İçerik; Yapay Zeka & Teknoloji
Bu Kitabı Yapay Zeka Yaz(ma)dı mı?
Bu Kitabı Yapay Zeka Yaz(ma)dı mı?Burak Yaka · Sokak Kitap Yayınları · 202513 okunma
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.