Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
168 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
İnsanın Fabrika Ayarları (⁠^⁠^⁠)
Farklı zamanlarda okuduğum ve gerçekten farkındalık kazandığım bir üçleme...
İFA: İnsanın Fabrika Ayarları - 1. Kitap
İFA: İnsanın Fabrika Ayarları - 1. Kitap
İFA: İnsanın Fabrika Ayarları 2. Kitap
İFA: İnsanın Fabrika Ayarları 2. Kitap
İFA: İnsanın Fabrika Ayarları 3. Kitap
İFA: İnsanın Fabrika Ayarları 3. Kitap
Böyle kişisel gelişim kitabı olarak düşünmeyin diye bu incelemeyi yazma ihtiyacı duydum. Çünkü yazarımız
Sinan Canan
Sinan Canan
' ın böyle bir kaygısı yok! ( Herhangi bir sponsorluk almadım :⁠^⁠) Birinci kitap homo sapiensleri yani bizleri, bizim
İFA: İnsanın Fabrika Ayarları 3. Kitap
İFA: İnsanın Fabrika Ayarları 3. KitapSinan Canan · Tuti Kitap · 20201,550 okunma
UZAYLI KOCAKARI (Ursula K. Le Guin - 1976) Menapoz, akla gelebilecek en cazibesiz konu herhalde; bu da ilginç, çünkü menopoz hâlâ bir tür tabu kırıntısına sahip olan pek az konudan biri. Menopozdan ciddi bir biçimde söz etmek, genellikle huzursuz bir sessizlikle karşılanır; alaycı bir atıf ise rahatlamış kıkırdamalarla. Sessizlik ve kıkırdama;
Reklam
Osmanlı Devletinin kuruluş ilkelerinde Müslümanlık , hanedanlık ve ortaçağ yapısı vardı. Devlet , şeriat denilen İslam hukuku , kanun adı verilen hükümdar buyrukları ve örf denilen geleneklerle yönetiliyor ve bazen günlük gereksinimleri karşılamak için bunlar mantık dışın kadar genişletiliyordu. Bu yasalar gereğince Müslüman olmayanlar İslam kanunlarını kabul ettikleri takdirde korunuyorlar ve topluluk yaşamlarını kabul ettikleri takdirde korunuyorlar ve topluluk yaşamlarını sürdürebiliyorlardı. En önemli üç gayrimüslim ve cemaat ise Rum ya da Doğu Ortodoks Hristiyanları , Ermeni Gregoryen(Monophysite - İsa Mesih'in hem tanrı hem insan olarak tek bir tabiatı olduğuna inanan) Hristiyanlar ve Yahudiler idi. Bu topluluklara o tarihlere verilen millet adı daha sonraları laik ulusu belirtecekti. Gerçi kapsamı zamanla değişti ama millet sisteminde toplulukların kendini yönetme biçimi durum , genel de Hristiyanların etkisi altındaki Avrupa'da görülmüyor ama yine de , yaşamlarını istedikleri biçimde sürdürüp başarılı olabildiler.
254 syf.
10/10 puan verdi
·
100 günde okudu
بسم الله الرحمن الرحيم Mevla bize ne söyler? Ey kulum! Dünya zevkine fazla aldanma geçici bu dünya. Ey kulum! Yap dediklerimi yap yapma dediklerimden uzak dur. Ey kulum! Beş vakit namazını kıl benden iste kuldan değil diyor. İnsan tabiatı gereği(kendi nefsimde dahil) günaha meyil kabiliyeti vardır. Bu bizim imtihan edilen bir varlık olmamızın bir nüktesi, bir hikmetidir. Bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa bir gün mutlaka insan büyük yada küçük, öyle yada böyle bir günaha düşer. Asıl garipsenecek şey günaha düşmek değil(çünkü beşeriz şaşarız) günaha düştükten sonra tövbe etmeyerek günahın içerisinde kalmak, günahla yaşamaya razı olmaktır. İşte tamda burda Rabbimiz bizden ne ister denildiğinde aklımıza gelen; Rahmet kapısının her daim açık olduğunu, işlediğimiz günahlardan sonra pişmanlık ve içtenlikle onun kapısını çalmamız gerektiğini, ondan başka sığınılacak bir zatın olmadığını ve onun samimi bir tövbe ile kendisine yönelen kullarını her daim bağışlamaya hazır bir şekilde "Tevvab" olduğu aklımıza gelir. Yasin Pişgin hocamız bu güzel eserinde Namazda okuduğumuz kısa surelerin tefsirini anlatmış akıcı bir şekilde. Namaza durduğumuzda Rabbimizle konuşuyoruz değilmi peki okuduklarımızın manasını anlayarak okumak dahada muhteşem olmazmı? Ben çok istifadelendim özellikle tefsir okumaya niyetlenen kardeşlerim için güzel bir başlangıç olur. Allah ölüm gelmeden uyanabilmeyi, iman ve İslam nimetinin değerini bilmeyi bizlere nasip ve müyesser eylesin. Amin #yasinpişgin #mevlabizenesöyler #mecra #kitaptavsiyesi #kitapaşkı #instagram #okumak
Mevla Bize Ne Söyler?
Mevla Bize Ne Söyler?Yasin Pişgin · Mecra Kitap · 202359 okunma
Dilerim öyle bir dünya vardır ...
Mutluluk ve başarı arayışına gem vurulabilen, keder ve hayal kırıklığının da hayatın akışı içinde doğal sayıldığı bir dünyayı özlüyorum. Bizi robot değil de daha insan kılan, kendimizi ve hayatı düşündüğümüz, varlığı seyreyleyip süzdüğümüz, yavaşladığımız bir dünya. ‘Kâfi’ diyebildiğimiz, ele geçirmek için tabiatı talan etmediğimiz, tamahkârlığı dizginleyebildiğimiz bir dünya. Ağız dolusu gülmek zorunda hissetmediğimiz bir dünya.
Sayfa 195
Ey insan! Yemin ederim sizleri asla sevmeyeceğim! Dünyanın gelmiş geçmiş en nankör varlıkları insanoğluydu. Çocuklar ölüyor, insanlık denen tabiatı en tehlikeli varlık seyretmekle kalıyordu. Tıpkı bir film izler gibi...
Reklam
İnsan, hangi şeye önem verirse tabiatı onu o tarafa ve o tarafın ehline çeker…
İbni Kayyim El Cevziyye
İbni Kayyim El Cevziyye
Tarih bir tekerlektir çünkü insan tabiatı esas olarak degismezdir geçmişte olan tekrar olacaktır
Ali üstat rigneyKitabı okudu
İnsan tabiatı, iyi ve kötü, birlikte olduğu herkesten huy çalar.
Sayfa 56 - SemerkandKitabı okuyor
Ah, bu insan, ah bu insan denilen mahlûk! Tabiatı, ne cenabet bir zindan haline sokmuş.
Reklam
Hayvan tabiata uyar, oysa insan tabiatı değişikliğe uğratır. Ve tabiatı değişikliğe uğratırken kendisini de değişikliğe uğratır. Bundan dolayı tarihin temposu gitgide hızlanır.
İnsan tabiati daima tatmin olabileceğinden daha fazla suni ihtiyaçlar yaratır.
İnsan Tabiatı
Acaba bazı ruhlar için "hüzün'' bir zevk, bir gıda değil midir?
İnsan Tabiatı
Keşke imkan olsaydı da herkes, hepimiz, benliğimizin en gizli köşelerini olduğu gibi açığa vurabilseydik;başkalarına, hatta en yakın dostlarımıza, sırası gelince kendimize bile itiraf etmekten çekindiğimiz ne varsa,hepsini korkmadan ortaya dökebilseydik,dünyayı sarsacak pis kokudan boğulurduk.
Sayfa 279 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
robot oğlan
Ama kundaktaki bebeğin muammaydı tabiatı.. İnsan değildi ki bu, robot bir oğlandı! Ne sıcak ne de tatlı, üstelik deri yerine ince soğuk bir tenekeyle kaplı. Kafasında teller ve tüpler vardı. Yatmış orada, öylece bakıyordu, ne ölüydü ne de canlı.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.